سوپ سفید مجلسی

شیوه تنظیم و پخت سوپ سفید | سوپ مجلسی پر طرفدار

سوپ سفید یا سوپ جو , از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین سوپ هاست . این سوپ ها غالبا سوپ های مجلسی , غلیظ و به اصطلاح پروپیمان می‌باشند . سوپ سفید نیز از این قاعده مستثنا نیست . این غذا قادر است به همراه نان تحت عنوان یک غذای حساس مقوی و لذیذ سرو ‌شود .

سوپ سفید مجلسی :

مواد ضروری برای طرزتهیه سوپ سفید :

جو پرک 100 گرم , خیسانده
هویج متوسط رنده‌ شده 1 عدد
کتف مرغ آبپز 4 تا 6 عدد
آب مرغ 3 پیمانه
کره 60 گرم
آرد سفید 3 قاشق غذاخوری
شیر نیم لیتر
خامه 100 میلی لیتر
جعفری ساطوری یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان ضروری

روش تنظیم سوپ سفید مجلسی :

جو را آبکش کرده و همراه یک لیتر آب جوش روی شعله ملایم 10 دقیقه بپزید . هویج و آب مرغ را اضافه کرده و پخت سوپ را 20 دقیقه دیگر ادامه دهید تا هویج نرم شود .

کره را روی شعله متوسط در یک قابلمه کوچک آب کنید . وقتی که کره شفاف شد , آرد را اضافه کرده و ادغام کنید . بعداز یک دقیقه شیر را اضافه کرده و دایم هم بزنید تا غلیظ شده و سس مهیا شود .

گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده و همراه سس سفید به سوپ بیش تر کنید . در حالتی که غلظت سوپ زیاد بود , کمی آب جوش اضافه کنید . نمک و فلفل سوپ را اندازه کرده و خامه را اضافه کنید . یکی , دو دقیقه گذشته از سرو جعفری را اضافه کنید تا نپزد و رنگش عوض نشود .

نکاتی برای روش تهیه سوپ سفید مجلسی :

• به جای آب مرغ از آب گوشت یا سبزیجات نیز می توانید به کارگیری کنید .

• به جای شیر , سس را با آب مرغ یا گوشت می توانید تهیه کنید , مزه سوپ متفاوت می شود و اسمش دیگر سوپ سفید نیست .

• جو پرک را زیاد نپزید زیرا در سوپ له می شود .

• در شرایطی که کمی پیاز را تفت داده و اول کار به سوپ اضافه کنید , سوپ پرمایه تر می شود .

روش تهیه و تنظیم سوپ سفید رستورانی :

سوپ شیر یا این که سوپ سفید از پرطرفدارترین پیش غذاها است که در ضیافت ها و مجالس قانونی سرو می شود . برای پخت سوپ شیر به طور معمول از جو , مرغ پخته , شیر و اشکال صیفیجات به کارگیری می شود .

 

سوپ سفید مناسب ترین پیش غذا

 

مواد ضروری برای تهیه و تنظیم سوپ شیر رستورانی :

شیر پرچرب 1 لیتر
یک جو پرک 200 گرم
هویج 3 عدد
قارچ 300 گرم
پیاز 1 عدد
سینه مرغ نصف 1 عدد
مغز کرفس 100 گرم
خامه 100 میلی لیتر
کنسرو ذرت 1 عدد
نمک و فلفل سپید به میزان ضروری
زردچوبه به اندازه ضروری
جعفری یا این که گشنیز برای تزیین

شیوه تهیه و تنظیم سوپ سپید رستورانی :

برای پخت سوپ شیر رستورانی , ابتدا سینه مرغ را با نمک چاشنی و یک پیاز کوچک در قابلمه به صورت مستقل بپزید . جو پرک را درون ترکیب کن ریخته و آسیاب نمائید تا سایز آن حدود یک چهارم میزان اصلی شود . مواظب باشید پودر نشوند . جو پرک را درون قابلمه بریزید و با آب روی شعله قرار بدهید . در قابلمه را به طور کامل گشوده بگذارید چون هنگام پخت جو پرک سر می‌رود اذن بدهید تا جو تماما باز و لعاب دار شود .
حدود یک ساعت طاقت فرمائید تا جو به طور کامل بپزد و آب آن تا حد قابلیت بخار شود , آن‌گاه شیر را به آن اضافه فرمایید .

در‌این تراز قارچ کاغذ شده , هویج رنده شده و مغز کرفس را به سوپ اضافه فرمائید . یک ساعت حوصله فرمایید تا سوپ جا بیفتد و در پایان کنسرو ذرت و سینه مرغ ریش ریش شده را به سوپ اضافه نمایید . نمک و فلفل و چاشنی را اضافه نمائید و شعله را خاموش فرمائید .

در انتها سوپ را از روی حرارت بردارید و خامه را به سوپ اضافه فرمائید و عالی نیز بزنید . اینگونه سوپ خوشمزه تر اما پرکالری تر می شود . سوپ را در پیاله مطلوب سرو نمائید و با جعفری و گشنیز تزیین نمائید .

چندین نکته برای نحوه تنظیم سوپ سفید :

• در شرایطی‌که سوپ خیلی غلیظ شد میتوانید از اندازه شیر بیشتری برای رقیق کردن سوپ استعمال فرمایید .

• تعیین صیفیجات به ذائقه اشخاص مربوط است البته قارچ مدام در آن استفاده می شود .

• برای پخت این سوپ به هیچ وجه از آبلیمو به کار گیری نکنید زیرا ممکن است شیر ببرد . آبلیمو را سر سفره بیاورید تا هر که به میزان دلخواه , به پیش دستی خویش بیفزاید .

• برای مزه دار کردن سوپ سفید خوبتر است از فلفل سپید به کار گیری فرمایید . فلفل سپید مزه سوپ را بی نظیر می نماید .

• چنانچه هنگام پختن سینه مرغ آبی در قابلمه باقی ماند , حتما از آن برای پخت سوپ به کارگیری نمایید زیرا مزه خوب به سوپ می‌دهد . یادتان باشد درون آب مرغ زردچوبه نریزید .

• ایراد بریدن سوپ شیر به دو عامل به جود می‌آید . عامل نخستین این است که به هیچ وجه نباید شیر را به صورت سرد به سوپ اضافه فرمایید , خوبتر است شیر به صورت ولرم به سوپ اضافه شود تا از پیدایش این اختلال خودداری شود . عامل دوم به کار گیری از آبلیمو در حین پخت سوپ است .

• در حین پخت سوپ نباید به‌این سوپ آبلیمو اضافه فرمائید زیرا ممکن است منجر بریدن شیر شود . در حالتی‌که رغبت دارید این سوپ را با آبلیمو سرو نمائید بعداز این‌که سوپ کاملا پخت و آنرا در کاسه مورد نظرتان کشیدید در کنار آن آبلیمو هم قرار دهید .

• در شرایطی که سوپ شما بیشتراز حد روی حرارت باقیمانده باشد و بیشتراز حد غلیظ و سفت شده باشد . برای رفع این اختلال کمی شیر ( بستگی به اندازه سوپ داراست ) را درون شیرداغ کن بجوشانید آن‌گاه به سوپ اضافه فرمایید .

• بعداز افزودن شیر , با ملاقه یا این که قاشق سوپ را خوب نیز بزنید تا یک دست شود . در مرحله بعدی مزه سوپ را بچشید چون با افزودن شیر ممکن است سوپ کم نمک شود . در صورت نیاز نمک و چاشنی اضافه فرمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *