طرز تهیه تن ماهی خانگی

تن ماهی خانگی | روش های تهیه کنسرو ماهی با طعم و مزه متفاوت

برای تهیه و تنظیم تن ماهی در خانه چندین شیوه وجود دارد که در ادامه با ان اشنا خواهید شد. برای تهیه و تنظیم تن ماهی در منزل حتما باید از ماهی مخصوصی استفاده نمایید تا مزه و طعمی همانند کنسروهای ماهی بدهد.

برای طبخ و پختن تن ماهی بهترین گزینه برای انتخاب ماهی، ماهی هوور است. با استفاده از این ماهی متوجه خواهید شد که طعمی کاملا شبیه به کنسرو ماهی های بسته بندی شده را می دهد.

اگر در مرحله خرید این نوع ماهی برای شما سخت بود یا حتی امکان پذیر نبود، شما می توانید از دیگر ماهی های گوشتی مثل ماهی هایی نظیر گِباب، تون، گیدر، زرده یا صارم هم برای طبخ غذا استفاده کنید.

برای تهیه و تنظیم تن ماهی در منزلتان باید از زودپز و یا قابلمه هایی که در آنها سوراخی ندارد و به هیچ عنوان بخاری از ان خارج نمی شود استفاده نمایید.

مواد ضروری برای طبخ تن ماهی :

ماهی هووور  500 گرم
نمک و فلفل به میزان ضروری
آب  1 استکان
آبلیمو  1 استکان
روغن زیتون به میزان ضروری

شیوه تهیه و تنظیم تن ماهی در منزل :

برای پخت و طبخ تن ماهی در منزل، باید اول ماهی مد نظرتان را کاملا بشویید و پوست آن را کامل بگیرید. سپس  گوشت های آن را به قسمت های کوچک تر خرد کنید. قسمت های کوچک گوشت ماهی به هیچ عنوان نباید ریز ریز شده باشند. برای اینکه سبب خرده شدن گوشت های ماهی شما می شود.

تیغ های درون ماهی را کامل جدا کنید. بر روی ماهی نمک و فلفل و کمی آبلیمو اضافه کنید. با دقت کمی آن را مخلوط کنید فقط در مقداری که ماهی ها مزه دار شوند. بعد درون مایتابه ای یا زودپز که به اندازه ماهی شما مناسب باشد گزینش کنید. ماهی ها را در کف و درون زودپز بچینید و دقت کنید که بین ماهی ها فاصله باشد. به طوری که کف زودپز با ماهی ها به صورت کامل پوشانده بشود. بعد نمک را بر روی ماهی ها بریزید و سپس آبلیمو را اضافه کنید. حالا آب باید بر روی ماهی ها ریخته شود و سپس روغن مایع بریزید. این مقدار مواد باید کاملا با سطوح ماهی ها یکی شده باشد. در صورتی که بیشتر ریخته شود، سبب آب پز شدن ماهی ها می شود.

در زودپز یا مایتابه را کامل ببندید و بر زیر قابلمه را شعله پخش کنید و اذن دهید که با حرارت ملایم و اهسته به مدت زمان 1 ساعت بپزد. بعد در زودپز یا مایتابه را باز کنید. و  بر روی ماهی ها روغن زیتون بریزید. سپس ماهی هارا داخل بشقاب مناسب بکشید. می توانید این تن ماهی را به همراه سبزی پلو یا شوید پلو و یا حتی با نان نوش جان کنید.

 

تنظیم تن ماهی خانگی

 

شیوه تهیه و تنظیم تن ماهی درون قابلمه :

برای طبخ تن ماهی درون قابلمه همانند روش های بالا باید تمام مرحله های اولیه را انجام داده و بعد ماهی ها را درون قابلمه بچینید. به شیوه ای که هیچ گونه فاصله ای بین آن ها وجود نداشته باشد. سپس روغن و نمک و آب و آبلیمو را بیافزایید. مقدار آب حتما باید کم باشد و شعله زیر قابلمه را خیلی کم کنید و سپس در قابلمه را ببندید. اذن بدهید خیلی آرام و اهسته بپزد. حتی اگر لازم بود می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.

با این شیوه می توانید ماهی ها را اول تست کنید. همچنین می توانید با چنگال تکه ای از ماهی را برداریدو توجه داشته باشید که بین گوشت های ماهی نباید قرمز باشد و حتما باید به صورت کامل پخته شود. فرصت بدهید آب تن ماهی  خیلی زیاد کشیده شود. برخی ها دوست دارند که گوشت تن ماهی آن ها برشته شود. بخاطر همین باید کاملا آب ماهی کشیده شود و باز هم کمی دیگر روغن بریزید و اذن بدهید گوشت های ماهی کمی برشته شوند.بعد می تونید آن ها را برگردانید تا ان یکی طرف ماهی ها هم کمی برشته شود.

نحوه تهیه و تنظیم تن ماهی درون شیشه :

برای تهیه و تنظیم تن ماهی با این شیوه باید ابتدا شیشه هایی سالم و پاک را گزینش کنید بعد درون آب جوش بگذارید تا بجوشد و استرلیزه شوند. سپس آن ها را از درون آب بیرون بیاورید و بعد ماهی ها را بشورید و پوستش را بگیرید، استخوان های ماهی را جدا کرده و با مقداری نمک و فلفل طعم دار کنید.

بعد باید ماهی ها را درون شیشه های پاک بریزید و نباید شیشه به صورت کامل پر شود. سپس کمی روغن زیتون و نمک بر روی آن ها بریزید. به صورتی که حدود 2 سانتی متر از شیشه خالی باقی بماند. سپس به وسیله چاقو ماهی ها را به آهستگی تکان بدهید که اطراف شیشه با روغن زیتون چرب شود.

بعد در شیشه را خیلی سفت ببندید و آن را درون قابلمه ای بگذارید و داخل آن مقداری آب بریزید. توجه کنید که آب باید تا حدی باشد تا از قابلمه بیرون نریزد و بر روی شیشه را بگیرد تا تمامی قطعات ماهی مغز پخت شود. این کار چیزی در حدود 2 ساعت طول می کشد. دقت کنید که زیر شعله خیلی زیاد نباشد. چراکه ممکن است منجر به شکستن شیشه شود و  همینطور شعله خیلی کم نباشد که ماهی ها پخته نشوند.

پس از اینکه رنگ گوشت ماهی عوض شد، زیر شعله را خاموش کنید و اذن بدهید تا آب و شیشه هردو خنک شود بعدا آن را بیرون بیاورید و با دقت در شیشه را باز کنید و نوش جان کنید.

برای تهیه و تنظیم تن ماهی به این شیوه باید شیشه هایی را گزینش کنید که در آن ها کاملا بسته شود و آب درون قابلمه به آن نفوذ نکند. از این رو بهتر است از شیشه هایی با درهای فلزی و سالم استفاده کنید.

بعد از باز شدن در شیشه، به مدت زمان 2 روز باید تن ماهی را مصرف کنید در غیر این صورت فاسد می شود.

اگر در شیشه باز نشود می شود آن ها را به مدت زمان 1 سال درون یخچال نگهداری کنید.

نکته هایی برای تهیه تن ماهی درون قابلمه و زودپز :

• برای تهیه و تنظیم تن ماهی می توانید آبلیمو را حذف کنید.

• برای تهیه و تنظیم  تن ماهی می شود از ادویه ای که دوست دارید استفاده کنید. این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

• برای تنظیم تن ماهی در خانه می توانید مقدار نمک آن را کم یا حتی زیادتر کنید.

•مقدار آب درون کنسرو ماهی را ارام ارام بریزید که مبادا زیاد شود. اگر امکانش باشد که آب کمتری بریزید خیلی بهتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *