شیوه تنظیم استیک گوشت گوساله و نکاتی برای پخت و سرو استیک
پختن و سرو استیک گوشت جز غذاهایی است که تنظیم آن مقداری مشکل است و نیازمند به مهارت و تجربه ی متعددی دارااست و شما در هر بار طبخ این خوراک به نکات نو و تازه ای راجع به آن پی میبرید و روش های جدیدی برای خوبتر و خوش مزه تر شدن این خوراک پیدا میکنید .
استیک غذایی گوشتی محسوب می شود. گفته شده استیک ابتدا در بین آمریکایی ها مرسوم بوده است و امروزه در همه کشورها این غذای خوش مزه و خوب به صورت های گوناگونی طبخ و سرو می شود و هر کشوری با اعتنا به فرهنگ و تمدن و ذوق و سلیقه ی اشخاص این طعام و سس کنار آن را به طریق خاصی تنظیم می نمایند .
مواد ضروری برای تهیه و تنظیم استیک گوشت ( برای ۴ نفر ) :
گوشت راسته گوساله 400 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
سس خردل 2 قاشق غذاخوری
سس باربیکیو 2 قاشق غذاخوری
سس سویا 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
روغن مخصوص سرخ کردن 4 قاشق غذاخوری
طریق تهیه و تنظیم استیک گوشت گوساله :
در ابتدا لازم است تا تکه ای از راسته گوساله را بردارید. سپس گوشت ها را به مقدار کف دست و با ضخامت یک بند انگشت برش بزنید . شکل برشها خوبتر است از یک سمت پهن و از سوی دیگر نازک باشد . حال می توانید تکه های برش خورده گوشت گوساله را روی تخته بگذارید و بر روی آنان کیسه یخچال بکشید. آن گاه آنهارا با گوشت کوب بکوبید تا پهن شوند .
سپس برش های گوشت را به زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در ترکیب روغن زیتون , سس خردل , باربیکیو و سس سویا و نمک و فلفل سیاه قرار دهید تا به خوبی طعم دار و مزه دار شوند . سپس این برش ها را در تابه ای چدنی سرخ و به صورت گرم سرو فرمائید .
مواد ضروری برای تهیه و تنظیم سس قارچ ( برای ۴ نفر ) :
قارچ ورقه شده 2 لیوان
شیر 1 لیوان
آرد 1 قاشق غذاخوری
عصاره گوشت گوساله 1 عدد
فلفل سیاه به میزان دلخواه
شیوه تهیه و تنظیم سس قارچ :
برای تنظیم سس قارچ ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود . بعد از آن قارچ ها را به آن بیفزایید و بگذارید مقداری با هم حرارت ببینند .
ترکیبی از عصاره گوشت گوساله , شیر , آرد و فلفل سیاه را به آنان بیفزایید. سپس بگذارید تا سس به خوبی روی حرارت مقداری غلیظ شود و حباب بزند . می توانید در صورت تصمیم به آن مقداری خامه یا این که کره بزنید و روی استیک های فراهم شده از این سس بریزید و آنها را میل فرمایید .
روش دوم روش تنظیم استیک گوساله :
مواد ضروری استیک گوشت :
گوشت فیله گوساله
برای هر نفر 100 – 150 گرم
پیاز یک عدد خرد شده
نمک و فلفل به اندازه ضروری
پودر سیر به میزان ضروری
روغن مایع یا این که زیتون 2 قاشق غذا خوری
تصحیح کردن استیک گوشت :
تکه های گوشت فیله گوساله را با بیفتک عالی بکوبید تا رشته رشته و به ضخامت یک سانتی در بیاید . آنگاه در مایه مارینه طعم دارش فرمائید و در کاسه دردار 3 ساعتی درون یخچال فریزر بگذارید تا بماند . آنگاه در ماهیتابه چدنی داغ شده با اندازه بسیار کمی روغن تفت بدهید . تک تک درون ماهیتابه بیاندازید .
تا با حرارت میانگین یک طرف آن تفت داده شود . بعد از آن طرف دیگر را تفت بدهید . میزان سرخ شدن استیک به ذائقه شما مربوط است . بعضی آبدار دوست دارن که فراوان سرخ نمیکنند و بعضی تماما سرخ شده می پسندند و برای همین مضاعف سرخ می نمایند . آن گاه با سس قرمز رنگ و یا این که سس قارچ و صیفی جات میل فرمایید .
روش تنظیم استیک گوساله به روش دیگر :
مواد ضروری برای استیک گوساله :
روغن زیتون نصف پیمانه
سرکه ¼ پیمانه
سیر له شده 2 حبه
خردل 4 قاشق چایخوری
سس ورسسترشایر 1 قاشق غذاخوری
گوشت راسته گوساله 700 گرم
موسیر چهار قاچ شده 5 عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به میزان ضروری
نحوه پخت استیک گوشت گوساله :
اول باید گوشت را با مخلوطی از سیر له شده , خردل , سس ورسترشایر , سرکه و نیمی از روغن زیتون طعم دار و مزه دار کنید. بعدا برای یک ساعت گوشت را در فریزر قرار دهید تا تردشده و مزه بگیرد .
تابه ای را روی حرارت قرار داده و دو تا سه قاشق روغن بریزید تا داغ شود , آنگاه استیک طعم دار شده را به نیکی سرخ کرده و بپزید .
دراین مسافت تابه دیگری را روی حرارت قرار داده و موسیر ها را با باقیمانده روغن تفت دهید تا سرخ شود .
آنگاه نمک و فلفل را اندازه کرده و یه خرده آب بریزید و اذن دهید بجوشد و غلیظ شود .
هم اکنون استیک سرخ شده را در ظرف غذا سرو قرار داده و برش بزنید , آنگاه سس موسیر را روی آن بریزید و میل فرمائید .
رمز پختن یک استیک خوشمزه
• گوشتی که برای تهیه و تنظیم استیک استفاده می شود یا این که بایستی گوشت راسته گوساله باشد یا این که گوشت فیله که البته گوشت فیله نرم تر و گران تر و برای تنظیم استیک هایی که آب دار سرو میگردند , مطلوب است البته گوشت راسته محکم تر است .
• سرو استیک به طور معمو به سه روش مختلف است; اولین شیوه به صورت آبدار , دوم میانگین ( در بین آبدار و کاملاً پخته ) و سوم کاملاً پخته شده است . اما نباید استیک آنقدر روی حرارت قرار بگیرد که بسوزد چون سوختگی گوشت , مزه تلخی به آن میدهد .
• میتوانید برای تصحیح کردن استیک برش های عرضی یا این که طولی به گوشت بدهید .
• گوشت استیک می بایست در اصطلاح بیات شده باشد یعنی نباید از گوشت نو برای تنظیم استیک بهره مند شد بلکه می بایست برش های استیک را دستکم به دوران ۸ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار بدهید و یخ زده و بعد آن را برای پخت استیک به کارگیری فرمایید .
• تابه ای که در آن استیک پخته می شود , نباید روغن مضاعف داشته باشد . میتوانید استیک را فارغ از روغن یا این که با روغن خیلی کم بپزید چون گوشت با چربی خودش قابل پخت است و نهایتاً استیک خوشمزه تر خواهد بود .
• در صورتیکه گوشتتان کلفت بود , حرارت پخت را ملایم فرمایید تا گوشت با حرارت کم و کم کم پخته شود .
• مزه دار کردن گوشت یکیاز مهمترین روند تهیه و تنظیم استیک است که نباید فراموش شود . هیچ وقت نباید به گوشت تنظیم شده برای استیک آبلیمو زد .
• ضخامت گوشت استیک نیز بنابر ذوق وسلیقه ی شخص میتواند گوناگون باشد البته ضخامت آن نباید کمتر از نصف بند انگشت باشد چون در اینصورت تکه گوشت سرخ شده «بیفتک» نام داراست , نه استیک .
• هیچ وقت نباید با استیک سبزیهایی با مزه رو به ترش مانند گوجه فرنگی و خیارشور سرو کرد البته هویج پخته , سیب زمینی سرخ شده , نخودفرنگی و کلم بروکلی مطلوب است .
• معمولاً سسی همراه استیک سرو میشود نظیر سس قارچ که نباید مثل کره یا این که حلوا غلیظ و محکم باشد بلکه می بایست رقیق باشد و زمانی روی استیک ریخته شد , به راحتی پخش شود .
• در صورتیکه سس تنظیم شده برای استیک تان آرد داراست , خوب تر است آرد مصرفی , آرد ذرت باشد تا سس , بافت لطیف تری داشته باشد .
دیدگاهتان را بنویسید