طرز تهیه خورش ریواس

نحوه پخت خورش ریواس + خاصیت گیاه ریواس برای بدن

خورش ریواس یکی‌از مشهورترین اشکال خورشت های بهاری , ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تنظیم می شود . ریواس از جمله سبزی های کوهی منحصر به فرد بهار است که به‌ صورت ارگانیک پرورش می نماید و به آب پاشی نیاز ندارد . ریواس ساقه‌ای ترش و آبدار و پرخاصیت دارااست .
رسواس را در سالاد و خورش سرو می کنند. به دو شیوه پخته و نپخته ریواس سرو می شود. البته به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جعفری هم پخته می شود . علاوه بر این از ریواس برای تنظیم پلو ریواس , شربت , مربا , ترشی , تارت , کیک , دسر , کمپوت , مارمالاد , تهیه و تنظیم نوشیدنی‌ها و … به کار گیری می شود .

پخت خورش ریواس هم با ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله پخته می شود.  البته می توان آنرا با گوشت های سپید مثل گوشت مرغ و گوشت بوقلمون نیز تهیه و تنظیم کرد . ضمن این که این خورش را می‌توانید سوای گوشت و به صورت تماما گیاهی نیز تنظیم نمایید .

خورش ریواس با گوشت قرمز‌رنگ :

مواد حتمی برای تنظیم خورشت ریواس :

گوشت خورشتی 250 گرم
ریواس 300 گرم
سبزی نعنا و جعفری خرد شده 200 گرم ( 150 گرم جعفری 50 گرم نعنا )
پیاز 1 عدد
کره 20 گرم
آبغوره به میزان ضروری
نمک , فلفل و زردچوبه به اندازه ضروری

 

خورش ریواس طرز پخت

 

شیوه تنظیم خورش ریواس :

برای تهیه و تنظیم ی خورش ریواس , ابتدا ریواس ها را بشویید و پوست رشته رشته روی ساقه های ریواس را جدا نمائید و به تکه های متساوی خرد نمایید . آن‌گاه پیاز را ریز خرد فرمایید و با روغن تفت بدهید , آنگاه گوشت خرد کرده را به پیاز اضافه نمائید تفت بدهید و آن گاه پاره ای آب روی آن بریزید هنگامی که آب جوش آمد زیر آن را کم نمایید تا گوشت ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند .

جعفری و نعنا را خرد نمایید ( در شرایطی که نعنا جدید نداشتید می‌توانید از پاره ای نعنا کم آب استفاده نمائید ) و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند و به گوشت پخته شده اضافه نمایید و بگذارید با نیز یه خرده بجوشند . بعد از 30 دقیقه ریواس های خرد شده را اضافه نمایید و نمک و فلفل را میزان نمائید . بعد از اینکه 15 دقیقه دیپر خورش کاملا جا افتاد آن را همراه با برنج بکشید.

* برای تنظیم ی خورشت ریواس مجلسی , از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه و یه خرده زعفران به آن اضافه نمایید .

خورش ریواس با لپه :

مواد ضروری : برای 4 نفر

ریواس یک و نیم کیلوگرم
گوشت فارغ از استخوان نیم کیلوگرم
پیاز 1 عدد
زعفران ساییده شده نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان ضروری
لپه 150 – 200 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

روش تهیه و تنظیم خورش ریواس با لپه :

خورش ریواس اصیل سوای لپه تنظیم می شود ولی به هر علتی که می‌خواهید این خورش را با لپه تنظیم نمایید کافی است برای دستور خورش ریواس مجلسی دربین ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم لپه اضافه نمایید . توجه داشته باشید که لپه را دو ساعت بگذارید خیس بخورد.

بعداز این که گوشت خورشتی را اضافه کردید و تفت دادید لپه را آبکشی نمائید و اجازه دهید آب مازاد آن بیرون شود آن گاه به قابلمه اضافه نمائید . چندین دقیقه لپه را تفت دهید تا پاره ای سرخ شود آن گاه آب را اضافه نمایید تا بپزند .

بعداز این‌که پخت پودر زعفران آبکرده و رب گوجه را به آن بیش تر کنید . در پایان ریواس را افزوده , بعداز گذشت 30 دقیقه نوش ‌جان کنید .

خورش ریواس و مرغ :
مواد ضروری برای خورش ریواس با مرغ :

ریواس 500 گرم
سینه مرغ 4 تکه
پیاز 2 عدد
جعفری 200 گرم
نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان ضروری

طریق تهیه و تنظیم خورش ریواس با مرغ :

برای درست کردن خورش ریواس با مرغ , ابتدا ریواس ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه های ریواس را جدا نمائید و به تکه های هم اندازه خرد فرمایید .

آن گاه 1 عدد پیاز را خرد فرمایید و با روغن تفت بدهید . تکه های مرغ را به پیاز اضافه فرمائید و نمک و فلفل و پاره ای آب درون آن بریزید , مانی که آب جوش آمد شعله را کم نمایید و با حرارت ملایم بپزید .

در طول پخت مرغ جعفری را بشویید و ریز خرد نمائید , آن‌گاه 1 پیاز را نگینی خرد فرمایید و با یه خرده روغن تفت بدهید تا نرم شود , جعفری خرد شده و نعنا خشک را به پیاز اضافه فرمائید و چندین دقیقه تفت بدهید . هنگامی که مرغ ها پخته شدند سبزی ها را به مرغ های در اکنون پخت اضافه فرمائید و 40 دقیقه دیگر اذن دهید خورش بجوشد .

بعد از اینکه خورش به خوبی پخت، ریواس خرد شده را به آن بیافزایید. بنمک و فلفل را میزان گیری نمائید و نیم ساعت دیگر اذن دهید خورش به آرامی بجوشد و جا بیفتد بعد از آن همراه با برنج خورش ریواس را سرو فرمایید .

می‌توانید از مرغ خرد شده نیز استفاده فرمایید .

خاصیت ریواس :

ریواس طبیعت سرد داراست و دارنده ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است . برای همه اعضای تن , ماده ی غذایی دوچندان ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و اعجاز آسایی دارااست . قابض است و برای تقویت معده و کبد موثر میباشد . خوردن ۱۰۰ گرم آب ریواس یا این که رب ریواس برای بیماران تب دار و بی‌اشتها موثر است و یرقان و سستی و وسواس را معالجه می نماید . صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می نماید و برای حصبه و اسهال گرم صفراوی موءثر بوده و کرم کُش است . میل کردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از خاطر بُرد . ریواس را برای تهیه و تنظیم ی خورش , کمپوت , مربا و شربت مورد استفاده قرار میدهند . تلاش فرمائید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید .

مصرف آب ریواس همراه با آب هویج , کرفس , خیار و سیب دوچندان اثر گذار است و می توان یک سوم آب ریواس و دو سوم آب سایر مواد را هر روز میل کرد . ریواس همینطور اشتهاآور و برای معالجه یبوست اثر گذار است و همینطور این گیاه سرشار از عنصرها معدنی و گونه های ویتامین ها است و میتواند به هضم طعام یاری می نماید .

ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای ارتقا اشتها و یبوست اثرگذار میباشد . مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی های مثانه خطرناک است .

شیر مادرانی که ریواس می خورند , در نوزادان ایجاد اسهال می نماید . ریواس , مقوی قلب و اعصاب و روان بوده و برای معالجه بواسیر موءثر است .

ریواس تحت عنوان فعال کننده ی سعی دستگاه گوارش , ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده‌است . نخستین فعالیت کرد آن در دهن این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی طعم ی تلخ خوشایندش , موجب تمیز شدن حفره ی دهن شده و

دهن را برای چشیدن غذای بعدی مهیا می سازد . این گیاه در معده سبب ساز ارتقا ترشح معدی و تحریک آن می شود . در سود به طور کلی سبب پیشرفت در عملکرد معده می‌گردد .

علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد , به تهیه جذب چربی از روده یاری می نماید .

ریواس خواص مسهلی , ضد التهابی و متعادل کننده ی کارایی روده ها ( معالجه یبوست و اسهال ) را داشته و در معالجه یرقان , خون‌ریزی معدی – روده ای , خلل قاعدگی , ورم ملتحمه ی چشم , جراحات ناشی از ضربات و صدمات جسمانی , زخم های چرکی سطحی و سوختگی های نتایج از حرارت کاربرد دارااست .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.