روش تهیه کوفته همدانی

در شهر همدان کوفته ای طبخ می شود که روش تهیه و تنظیم اختصاصی خویش را داشته و با کوفته دارای شهرت تبریزی متعدد است . صرفا تبریز نیست که به کوفته های خوشمزه پر اسم و رسم است . همدان هم در گونه خویش کوفته های بی نظیری داراست . مصرف این طعام همراه با نان , سبزی تناول کردن , ماست , دوغ و اشکال ترشی , مطبوع و دل چسب به لحاظ میرسد . در مهاجرت به همدان تناول کردن کوفته همدان را فراموش نکنید .
مواد اضطراری برای کوفته همدانی :

گوشت گوسفند 1 کیلو
لپه 250 گرم
پیاز بزرگ 2 عدد
نخود 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
برنج نصف جام
نمک , فلفل , زردچوبه به میزان حتمی
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه خارجی 2 – 3 قاشق غذاخوری

مواد میانی برای هر کوفته :

تخم مرغ آبپز یک چهارم
آلو 1 عدد
گردو نصف گردو
پیاز تفت داده به اندازه واجب

روش تنظیم کوفته همدانی :

برای تهیه و تنظیم ی کوفته همدانی , ابتدا نخود و لپه و برنج را به صورت جدا بپزید و با نیز میکس نمائید , آن گاه گوشت را با 1 عدد پیاز میکس نمائید . همهٔ مواد را عالی با نیز ورز بدهید . نمک و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ و آرد نخودچی را بیش تر فرمایید و عالی با نیز ورز بدهید هرچه بیشتر ورز بدهید کوفته ها انسجام بهتری می‌گیرند و گشوده نمی‌شوند . از مواد هراندازه که خواستید بردارید آن را باطن دست گرد نمایید و با دست آن را گشوده فرمائید و میانه آن را از مواد میانی قرار بدهید و آن گاه آن را گرد فرمائید و کنار بگذارید .

یکی پیاز را رنده فرمایید و با مقداری روغن تفت بدهید , آن گاه رب گوجه خارجی و نمک و زردچوبه و فلفل را به آن بیش تر نمائید و تفت بدهید بعد از آن آب به میزان ای که روی کوفته ها را بگیرد باطن قابلمه بریزید و در آن را بگذارید و اذن بدهید آب آن بجوش بیاید .

کوفته های مهیا شده را به آرامی باطن آب جوش قرار بدهید و تحت شعله را کم نمائید تا کوفته ها به آرامی بپزند و گشوده نشوند .

کوفته همدانی , طریق تنظیم کوفته همدانی
نکاتی برای پخت کوفته همدانی

نکاتی برای تنظیم کوفته همدانی :

• برای این‌که کوفته ها گشوده نشوند می‌توانید آنان را یه خرده در روغن سرخ نمائید .

• ورز دادن نیز در گشوده نشدن کوفته ها تاثیر دارااست هر چه بیشتر ورز بدهید کمتر گشوده می گردند .

• سایز کوفته ها را به ذوق وسلیقه ی خویش میتوانید تغییر‌و تحول بدهید .

• همت نمایید از گوشت کم چربی گوسفندی به کارگیری فرمایید .

• در شرایطی‌که مواد کوفته تان شل بود می‌توانید میزان آرد نخودچی را بیشتر نمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.