چهطور لازانیا را بهتر درست کنیم؟
لازانیا یکیاز خوش مزه ترین , محبوبترین و در عین درحال حاضر خوشمزهترین غذاهای دربین المللی میباشد . ریشه و اصالت این خوراک به ایتالیا گشوده میشود , ولی اکنون در تمام کشورها از جمله کشور ایران , هواداران بی شماری داراست به گونه ای که کمتر رستورانی را می توانید پیدا نمایید که در منوی آن لازانیا نباشد .
لازانیا را میتوان نوعی ماکارونی یک سری لایه دانست مواد با اهمیت تشکیل دهنده این غذای خوشمزه مشتمل بر ; کاغذ لازانیا , گوشت یا این که صیفی جات , پنیر و سس سپید میباشد ولی تعیین مواد میانی تماما سلیقهای است و شما می توانید از گوشت قرمزرنگ , مرغ , سوسیس , زامبون گوشت و گونه های صیفی جات به همراه پنیر طبق ذائقه تان به کار گیری فرمایید .
لازانیا از لحاظ مواد شباهتهایی نیز به کش لقمه داراست و احتمالا به همین جهت است که هوا داران مضاعف متعددی در سراسر دنیا داراست ولی از آن جایی که ورقههای لازانیا به صورت فراهم مورد به کار گیری قرار میگیرند براین اساس نسبت به کش لقمه غذای معمولی تری است در هرصورت تهیه و تنظیم خمیر پیزا در منزل مقداری وقتگیر است و نیاز به پاره ای صبر و اما مهارت دارااست .
پخت لازانیا فراوان بی آلایش است , البته نظیر کلیه غذاهای دیگر یکسری نکات طلایی دارااست که درصورتیکه رعایت شود در غایت غذای مضاعف خوشمزهای خواهید داشت لازانیا را می توانید برای مهمانیهای عصرانه یا این که ولادت بچهها به صورت لقمهای سرو نمایید که دیگر نیازی به برش زدن نداشته باشد بهدنبال با ما همراه باشید تا با روش تنظیم و نکات یک لازانیا خوشمزه و لذیذ آشنا گردید .
مواد اول حتمی برای تنظیم لازانیا
خمیر لازانیا ۱ بسته
اسفناج ۲۵۰ گرم
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز میانگین ۱ عدد
سیر ۱ حبه
قارچ ۲۰۰ گرم
فلفل دلمهای ۱ عدد
پنیر پیزا ۲۰۰ گرم
پنیر خامهای ۱۰۰ گرم ( در صورت رغبت )
روغن مایع حدود ۴ قاشق غذاخوری
پودر آویشن ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه به میزان واجب
فلفل قرمزرنگ به میزان اضطراری
نمک به میزان اضطراری
مواد اول اضطراری برای تنظیم سس سپید
آرد ۱ قاشق سوپخوری راز لبریز
شیر ۱ واحد اندازه گیری
کره ۱ قاشق خوراک خوری
خامه ناشتایی ۲ قاشق طعام خوری
نمک به میزان واجب
فلفل سیاه به میزان ضروری
نکات مرتبط با مواد اول لازانیا
۱ – نکات مرتبط با خمیر لازانیا
لازانیا در طعمهای متعدد به دو صورت پیش پخت و معمولی در بازار موجود است گونه پیش پخت آن نیاز به جوشاندن ندارد تنها کافی است حدود ۳ دقیقه در آب معمولی قرار دهید تا ورقههای آن قابل انعطاف شود اما ورقهها را دانه دانه در آب قرار دهید , زیرا در صورتیکه روی نیز قرار بگیرند به نیز میچسبند .
البته در حالتی که خواستید از دسته معمولی استعمال نمایید یه خرده زحمتتان بیشتر میگردد برای مهیا کردن این مدل از لازانیا می بایست ابتدا آب را جوش بیاورید باطن آب پاره ای نمک + روغن مایع + ۱ قاشق چایخوری زردچوبه بریزید تا ورقههای لازانیا به نیز نچسبند آنگاه لازانیا را به آب در درحال حاضر جوش بیشتر نمایید . هنگام جوشاندن لازانیا آن را به امداد یک قاشق چوبی یا این که کفگیر جنبش دهید تا ورقهها به نیز نچسبند .
هنگامی ورقههای لازانیا قابل انعطاف شدند آن را آبکش فرمائید وقتی که می خواهید ورقههای لازانیا را آبکش نمایید حتما آب سرد روی آن ها بریزید این فعالیت منجر میشود حرارت درون ورقهای لازانیا کم شود و در طول پخت , ورقهها خمیر نشوند . برای این که پس از آبکشی , ورقها به نیز نچسبند آنهارا یا این که روی کناره آبکش فلزی معلق نمائید یا یک حوله پاک پهن فرمائید و ورقها را روی حوله قرار دهید این عمل سبب می شود ورقهها هنگام استعمال به کاسه نچسبند و خرد نشوند .
۲ – نکات مرتبط با پنیر پیزا
همان گونه که می دانید اشکال پنیرها از جمله پنیر کش لقمه بخشی از طلاق ناپذیر فست فودها می باشند و تاثیر فراوان مهمی در خوشمزهتر شدن آن دارا هستند , البته در تهیه و تنظیم پنیرها اضطراری است نکاتی را رعایت نمایید , زیرا پنیرها در عین درحال حاضر که سبب ساز خوشمزهتر شدن غذای ما می شوند درصورتیکه کیفیت قابل قبولی نداشته باشند مزه نامطبوعی به طعام می دهند .
اولین نکتهای که در هنگام خرید پنیر می بایست به آن اعتنا نمایید محل مراقبت آن است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای , بایستی در یخچال فریزر محافظت شود ولی محافظت پنیر در سردخانه نمیتواند ضمانت کننده تندرست و قابل مصرف بودن آن باشد لذا دقت به مورخ ایجاد , مورخ انقضاء , نشان استاندارد و تندرست بودن بسته بندی آن هم از اهمیت متعددی شامل است .
دومی نکته حائض اهمیت در خرید پنیر اعتنا ظاهرا آن است در برخی بسته بندیها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ ( سپید ) و در برخی دیگر به صورت دو رنگ ( سپید و نارنجی رنگ ) میبینید این پنیرهای نارنجی به عبارتی پنیر چدار یا این که گودا میباشند ولی این دو تفاوتی در میزان کش وارد شدن و کیفیت ندارند , بدین ترتیب می توانید به دلخواه هرکدام از آن ها را گزینش نمائید .
نکته قابل توجه این است کهاین پنیرهای رنگی می بایست حتما نارنجی رنگ باشند , چون چدار تماما رنگ نارنجی رنگ مشخصی داراست و به هیچ عنوان زردرنگ نیست وجود پنیرهای دارنده زرد یا این که طلایی نشان دهنده به کار گیری از رنگهای شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آنها دوری کنید , زیرا این مواد شیمیایی سبب ساز چرب شدن و به روغن افتادن خوراک میشود و در غایت مزه نامطبوعی به خوراک میدهد ; بدین ترتیب درصورتیکه شک وتردید داشتید کهاین پنیرهای رنگی پنیر چدار یا این که گودا میباشند یا این که ترکیبات شیمیایی , خوبتر است از پنیرهای تک رنگ به کارگیری نمایید . در غایت این نکته را نیز در لحاظ داشته باشید میزان پنیری که طولانی تر میکنید به طور کامل سلیقهای است به این ترتیب شما با اعتنا به ذائقه خودتان می توانید یه خرده را که در امر بیان شده شدهاست را کمتر یا این که بیشتر فرمایید .
نحوه تهیه و تنظیم لازانیا
۱ – ابتدا اسفناجها را بشویید در میزان درشت خرد نمائید در قابلمه کمی آب بریزید روی حرارت قرار دهید تا پخته شود و آب آن کشیده شود کماکان که اسفناج در هم اکنون پخته شدن است فیلههای مرغ را به صورت نواری برش دهید آنگاه نمک + فلفل قرمز رنگ + زردچوبه + پیاز نگینی خرد شده را به آن طولانی تر فرمایید در کاسه را بگذارید و اذن دهید با حرارت ملایم بپزد نیازی نیست آب طولانی تر فرمائید , زیرا پیاز آب میاندازد .
۲ – قارچ را در تابهای جدا تفت دهید موقع تفت دادن قارچ می بایست حرارت نسبتاً بالا باشد تا قارچ آب نیندازد فلفل دلمهای را نیز بیشتر نمایید اذن دهید حدود ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت ملایم بماند تا قابل انعطاف شود . زمانی آب اسفناج کشیده شد بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد آنگاه فیلههای مرغ + قارچ + فلفل دلمهای + پنیر خامهای + سیر رنده شده را به اسفناجی که آب آن کشیده شدهاست طولانی تر نمائید پاره ای مواد را با نیز تفت دهید تا مزهها با نیز ادغام شوند قابل ذکر است که تفت دادن دوچندان منجر تلخ شدن اسفناج میگردد . بدین نکته دقت داشته باشید که درصورتیکه پنیر را به اسفناج داغ بیشتر نمائید پنیر دون دون میگردد .
روش تنظیم سس بشامل
برای تنظیم سس سپید شیر سرد + آرد را با نیز ترکیب فرمایید مواد را عالی نیز بزنید آنگاه روی حرارت قرار دهید درین سطح مواد را همیشه نیز بزنید تا به غلظت دلخواه رسد زمانی غلیظ شد کره را طولانی تر نمایید آنگاه نمک + فلفل سیاه را بیش تر نمائید از روی حرارت بردارید در غایت خامه ناشتایی را بیشتر فرمائید و نیز بزنید تا خامه گلوله نشود .
کف پیاله متبوع را با پاره ای روغن جامد چرب فرمائید آنگاه از سس سپید یک لایه رشته رشته کف کاسه بریزید این فعالیت سبب ساز میگردد لازانیا به کف پیاله نچسبد بعد از آن ورقههای لازانیا را کف کاسه قرار دهید از مایه مرغ و اسفناج روی آن بریزید اما فراوان نریزید , زیرا در صورتی فراوان بریزید موقع برش زدن خارج میریزد بعد از آن ۱ قاشق سس سپید و یه خرده پنیر کش لقمه روی مواد بریزید .
به همین ترتیب تا پایان ادامه دهید سطر پایان که ورقههای لازانیا را قرار دادید دیگر از مواد گوشتی نریزید بلکه تنها سس سپید + پنیر کشلقمه + نیمی از پودر آویشن را بریزید روی مرحله لازانیا را تماما با سس و پنیر بپوشانید ابتدا بایستی سس بریزید بعد در آخری لایه پنیر بریزید روی کاسه را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به بازه ۳۰ دقیقه در طبقه اواسط فری که از پیشین گرم شدهاست قرار دهید .
فر را از ۱۵ دقیقه قبلی روی حرارت ۱۸۰ سکو سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود پس از نیم ساعت برگه آلومینیومی را بردارید گریل فر را روشن نمائید سایر آویشن را روی آن بریزید و اذن دهید حدود ۱۰ دقیقه بماند تا روی آن تماما طلایی شود .
خوبتر است ترتیب قرار به چنگ آوردن ورقههای لازانیا در پیاله به صورت حصیری باشد ; یعنی یک لایه کاغذ لازانیا را به صورت عمودی باطن پیاله قرار داده و بعداز گماردن مواد روی آن , لایه بعدی را به صورت افقی روی مواد قرار دهید . این فعالیت سبب میشود موقع برش زدن مواد از لابه لای ورقهها نریزد .
لازانیا لقمهای
برای تنظیم لازانیا لقمهای می بایست مواد لازانیا را به ترتیب بیان شده مهیا فرمایید آن گاه روی لازانیا مواد گوشتی + سس سپید + پنیر بریزید بعد از آن آن را رول فرمائید و درون پیاله بچینید هنگامی تمام لقمهها را فراهم کردید و درون پیاله قرار دادید در غایت روی آن سس + پنیر بریزید .
دیدگاهتان را بنویسید