میوه پوملو یا گریپ فروت چینی | خواص پادشاه مرکبات
میوه مینا ( پر اسم و رسم در استان های شمالی ) یا این که پاد شاه مرکبات یا این که گریپ فروت چینی یا این که پوملو بزرگ ترین میوه از خانواده مرکبات است .
پوملو ( Pummelo , Pomelo or Shaddock ) میوه بومی آسیائی جنوب شرقی و از خانواده مرکبات است . درخت پوملو که به ارتفاع ۶ تا حداکثر ۱۳ متر میرسد دارنده میوه ای برنگ سبز کم رنگ و گهگاه نیز زرد رنگ با گوشت سپید و بهتدریج صورتی و قرمزرنگ است . پوست آن بسیار ضخیم و شیرین است قطر میوه آن ۱۵ – ۳۰ سانتی متر و وزن آن ۵۰۰ گرم تا حداکثر ۹ کیلوگرم است . از این رو به پوملو که دارنده مطرح ترین میوه از خانواده مرکبات هست , پادشاه مرکبات ( Citrus Maxima ) اطلاق می شود . اسم علمی آن Citrus grandis Osbeck ( L . ) و هم معنی های آن Citrus Decumana L . و Aurantium maximam Burm است .
این میوه که شباهت متعددی به گریپ فروت چینی داراست , وزن هر عدد آن از ۱ تا ۴ کیلوگرم متغیر است و به دلیل وارد شده بودن بها بالایی داراست ولی در استان های شمالی می توان این میوه را با عنوان مینا یا این که پادشاه مرکبات با وزنی حدود ۵ کیلوگرم و زردرنگ خریداری کرد .
این میوه در کشورایران , هند , چین , ژاپن و . . . کشت می شود و دربردارنده مواد پرخاصیت متعددی است که اکثر اوقات از آن برای تنظیم گونه های شیرینی , مارمالاد یا این که بعضی دسرها به کار گیری می شود .
پوملو دربردارنده آنزیم های چربی سوزی است که از افزایش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون پیشگیری و به کاهش قند خون یاری کرده و مصرف آن برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارا هستند پیشنهاد می شود
گوشت پوملو کم آب تر و خشک تر و مزه آن مقداری شیرین تر و ملایم تر از گریپ فروت چینی بوده و طعم تلخی ندارد . اما اشکال ترش این میوه نیز یافت می شود .
خاصیت تغذیه ای گریپ فروت چینی :
پوملو خاصیت گریپ فروت چینی را دارااست و سرشار از ویتامینهای A , B , C و املاح معدنی فسفر , پتاسیم , فیبر و آنتی اکسیدان است . ویتامین C پوملو یکسری برابر پرتقال و امکان جایگزینی با این میوه را دارااست .
فسفر مو جود در میوه پوملو عنصری حیاتی در فرایند متابولیسم ( جداسازی مواد و ول کردن انرژی آنها ) چربی ها و نشاسته ها برای تامین توان و نیروی بدنی است .
پتاسیم نیز که سبب در اختیار گرفتن فشار خون , شعف و تحرک شما خواهد شد . بایستی بدانید که پتاسیم موجب ضعف عضلهها و اعصاب نیز می شود .
فیبر مو جود در میوه پوملو نیز که سلامت دستگاه گوارش را کنترل می نماید .
خاصیت درمانی :
* گریپ فروت چینی به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی ارگانیک از خستگی , سستی و رخوت می کاهد و همینطور ویتامین C آن برای تقویت خواص ارتجاعی عروق نافع و ویتامین A آن سبب تقویت قوه بینائی شده و به بهبود پرسرعت جراحت ها یاری می نماید .
یکیاز فواید میوه پوملو وجود میزان متعددی از ویتامین A است . این ویتامین منجر تقویت قوه بصیرت و همینطور بهبود سرعت بالا آسیب ها می شود و برای شما فراوان موثر است .
یکی دیگر از خاصیت پوملو ویتامن B است . این ویتامین قوای بدنی را تقویت کرده و برای ضعف عمومی تن بسیار موءثر است .
یکی دیگر از فواید گریپ فروت چینی بیوفلانویید یا این که ویتامین P است . این ویتامین در پوست میوه پوملو موجود هست . وظیفه این ویتامین در تن حفاظت از رگ ها و ممانعت از تصلب شرایین ( سخت شدن رگ ها ) است . ویتامین p موجب جوان سازی و شادابی پوست نیز می شود .
میوه پومالو دارنده کمی ویتامین c است که وظیفه رویش و ترمیم بافت های تن , بهبودی زخمها و کاهش اثرات آسیب روی پوست را بر عهده دارااست .
همینطور این ویتامین بافت های استخوانی و شبه استخوانی ( غضروف ) را ترمیم می نماید . دیدنی است بدانید که ویتامین C مو جود در میوه پوملو یک سری برابر پرتقال است .
* در پوست این میوه مقادیر متعددی بیوفلانویید موجود هست که میزان استروژن را در تن خانم ها متعادل و از ابتلا به سرطان سینه می کاهد .
* پوملو دربردارنده آنزیم های چربی سوزی است که از ارتقاء تری گلیسترید و کلسترول بد خون پیشگیری و به کاهش قند خون امداد کرده و مصرف آن برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارا هستند پیشنهاد می شود .
* این میوه به دلیل دارا بودن پتاسیم ادرارآور خیر و خوبی است . به دفع سموم و مواد زاید تن یاری و از ارتقا فشار خون دوری می نماید .
* پوملو به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های قادر با تقویت سیستم دفاعی تن از پیدایش بیماری های عفونی می کاهد .
* پوملو اشتها را تحریک کرده , هضم خوراک را سرعت میبخشد و بر روی ترشحات معده و صفرا اثر غیرقابل انکاری داراست .
* تقویت دستگاه گوارش را می توان از خاصیت میوه پوملو نام برد . این میوه به هضم خوراک یاری می نماید و از پیدایش بیماری هایی نظیر یبوست خودداری می نماید .
* میوه پوملو سبب خروج مواد زائد و سموم از تن می شود . دراین میوه میزان متعددی پتاسیم موجود هست که سبب ارتقا حجم ادرار می شود . همراه با ادرار هم سموم متعددی از تن بیرون میشوند .
* به دلیل وجود آنتی اکسیدان زیاد , پوملو در تقویت سیستم ایمنی تن اثر گذار است . همینطور از پیدایش بیماری های خویش ایمنی , سرطان و یا این که بیماری های عفونی خودداری می نماید و از تن برعلیه باکتری های بیماری زا مراقبت می نماید .
* پوملو سرشار از ویتامین ث میباشد که در ترمیم جراحت ها نقش متعددی داراهستند . همینطور ویتامین ث در ترمیم سلول های مصدوم پوستی اثرگذار بوده و به تقویت آن ها هم یاری می نمایند .
* ویتامین آ نقش متعددی در تقویت بینایی دارااست . میزان بسیار این ویتامین در میوه پوملو به تقویت قوه بینایی یاری می نماید . از دیگر میوه هایی که دربردارنده ویتامین آ زیاد میباشند می شود به کدو حلوایی و هویج اشاره نمود .
* پوملو دارنده اسید های آلی است که در معالجه خستگی مضاعف اثرگذار هست . کسانی که مبتلا کسالت می گردند و یا این که بعداز عمل های سنگین وزن بدنی و کار روزمره میتوانند با این میوه خستگی را از میان ببرند . به ورزشکاران توصیه میشود که پس از فعالیت های بدنی از آبمیوه تنظیم شده با میوه پوملو میل نمایند . و از خاصیت پوملو در رفع خستگی بی نصیب نمانند .
خاصیت پوست میوه پوملو
بخش متعددی از خاصیت میوه پوملو در پوست آن پنهان است . پوست این میوه مزه شیرینی دارااست و سرشار از بیوفلاونویید است که سبب ساز متعادل نگه داشتن میزان هورمون استروژن در تن زنان می شود و خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد .
سفارش ها :
* هنگام خرید پوملو توجه فرمایید که پوست آن فاقد له شدگی و لک باشد , بوی شیرینی دهد و تقریبا سنگین وزن و سفت باشد .
* پوملو همچون گریپ فروت چینی با داروهای کاهنده فشارخون , کلسترول خون و داروهای ضد صرع , ضد افسردگی و ضد تشنج ها تداخل داشته و با تولید فعل و انفعالات شیمیایی در تن میتواند اثرات دارو را یکسری برابر یا این که فاقد اثر نماید . براین اساس در صورت مصرف به طور همزمان این میوه با داروهای فوق دکتر معالج خویش را با خبر سازید .
* پوملو در بعضی اشخاص ایجاد حساسیت می نماید مخصوصاً در اشخاصی که به مرکبات یا این که ویتامین C آلرژی داراهستند .
* مصرف افراطی میوه پوملو ممکن است سبب تشکیل سنگ همگی و مثانه شود . به همین منظور پیشنهاد می شود که از مصرف بی رویه آن دوری کرده و اشخاصی که سنگ کلیه دارا هستند هم نباید از این میوه به کار گیری نمایند .
دیدگاهتان را بنویسید