آش ترش ساده طرز تهیه

آش ترش به سبک شهر های مختلف ایران | طرز تهیه

آش ترش مختص شهرهای ملایر و همدان و بروجرد و نهاوند همینطور استان زنجان و استان مازندران و گیلان است .

آش ترش مازندرانی :

خطه شمال ما مازندرانی ها این آش رو بیشتر چهارشنبه انتها سال ( چهارشنبه سوری ) این آش رو صحیح می نمایند خیلی خوشمزه میباشد و می چسبد .

مواد ضروری برای آش ترش مازندران برای 5 – 6 نفر :

لوبیا چیتی 1 پیمانه
باقلا 1 پیمانه
نخود 1 پیمانه
برنج نیم دانه 1 پیمانه
چغندر 2 پیمانه
جعفری , زولنگ , پونه , اناریجه از هر مورد 1 نوع
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر چرخ شده 1 قاشق غذاخوری سر پر
رب انار 1 قاشق غذاخوری
رب آلوچه جنگلی 1 قاشق غذاخوری
رب ازگیل جنگلی 1 قاشق غذاخوری
آب نارنج 1 قاشق غذاخوری
آبغوره 1 قاشق غذاخوری
آب زرشک 1 قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده 1 . 5 قاشق غذاخوری
رب گوجه 1 . 5 قاشق غذاخوری
پودر گلپر 1/2 قاشق غذاخوری
کدو حلوایی یا این که کدو تنبل 1 . 5 پیمانه
آب 3 _ 4 لیتر
شکر به میزان ضروری
نمک‌ و فلفل و زردچوبه به میزان ضروری

شیوه تنظیم آش ترش مازندرانی :

حبوبات به بازه 12 ساعت بخیسانید تا نفخ آنان پاک بشود . آنگاه با چغندر خرد شده و برنج نیم دانه و آب نمک و فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد . هنگامی حبوبات پخت پیازی را که خلالی کردید و در روغن سرخ کردید و سبزی های ساطوری یا این که چرخ شده و سیر را به آن اضافه فرمایید و تفت بدهید و به آن اضافه نمائید .

هنگامی که سبزی و پیاز و سیر را اضافه کردید کدو خرد شده را به آن اضافه نمائید . کدو پخت رب گوجه و ترشیجات و دانه انار و پودر گلپر را اضافه فرمایید و بگذارید آش عالی بپزد و لعاب بدهد کسانی که ترش دوست دارند نیاز به شکر ندارد ولی کسانی که ملس دوست دارند تا هر میزان که واجب شد به ندرت به آن شکر اضافه نمائید پس از 5 دقیقه از روی شعله بردارید .

آش ترش گیلانی :
گیلانی های عزیز آش ترش را در کنار ماهی شور و سبزی خوردن میل می نمایند .

مواد ضروری برای آش ترش گیلانی برای 5 نفر :

سبزی آش 1 کیلو
نخود 1/2 پیمانه
باقالی سبز 1/2 پیمانه
لوبیاچیتی 1/2 پیمانه
برنج نیم دانه 1 پیمانه
سیر به میزان فراوان
پیاز بزرگ 3 عدد
نعنا خشک به اندازه ضروری
سیب زمینی 1 عدد
گوجه سبز ترش به اندازه ضروری
رب آلوچه – برای ترشی آش 2 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه ضروری

روش پخت آش ترش گیلانی :

برای پخت اش ترش , ابتدا حبوبات را بگذارید بپزد , بعد سبزی و برنج را هم‌زمان با هم بگذارید بپزد . بعداز پختن حبوبات را به سبزی پخته شده اضافه فرمائید . 1 عدد پیاز را درشت درشت خرد کرده اضافه نمایید . سیر را خرد کرده و اضافه نمائید . سیب زمینی را هم چهار قاچ نمائید و اضافه فرمائید . اذن بدهید آش جا بیفتد . دو ساعت که گذشت رب آلوچه و گوجه سبز را اضافه فرمایید . زردچوبه , نمک و فلفل سیاه را اضافه فرمایید . بعد دوتا پیاز و یک‌سری حبه سیر را نگینی سرخ فرمائید . و از آن‌ها برای تزیین استفاده نمایید .

 

آش ترش گیلان طرز تهیه

 

آش ترش همدانی :

در صورتیکه چعندر خردشده را جدا پختید حتماً آب آن را درون آش بریزید . برای تنظیم آش ترش خوب تر است نخود و لوبیا را از گذشته خیس فرمایید و چنددفعه آب آن را عوض نمائید تا نفاخ نباشد . این آش مانند آش رشته است با مقداری تفاوت .
مواد ضروری برای آش ترش همدانی :

نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
عدس 1 پیمانه
رشته آش 300 گرم
چغندر متوسط 3 عدد
پیاز داغ و نعنا داغ به اندازه ضروری
آلو و برگه زردآلو ( قیسی ) تعدادی
شیره انگور قرمز‌رنگ به اندازه ضروری
سرکه انگور به اندازه ضروری
سیر داغ کمی

طرزتهیه آش ترش همدانی :

برای پخت اش ترش معمولی کافی است ابتدا چغندر خرد شده و نخود و لوبیا و عدس را بپزید. این کار برای این است که رنگ قرمزی چغندر منجر به خوشرنگی حبوبات شود . بعد از آن آلو و قیسی و پیاز داغ را به حبوبات اضافه فرمایید و بگذارید نیم پز شود . آن‌گاه رشته را اضافه نمایید که بپزد . بعداز پخت رشته , سرکه و در‌صورتی‌که شیره انگور قرمز‌رنگ داشتید آن را نیز بریزید . شیره انگور به میزان یک ملاقه ( میزان آن به مقدار آش ) مربوط است صرفا رنگ آش را عوض می نماید . چنانچه نداشتید اشکالی ندارد . در صورتی که دوست دارد تا آش ترش مزه شود مقداری سرکه بریزید اگر هم دوست دارید تا آش مزه ترش و شیرین به خود بگیرد کافی است تا سرکه و شکر را با هم مخلوط کنید و درون آش بریزند که چندین جوش بزند . آنگاه در کاسه مطلوب بریزید با نعنا داغ و پیازسرخ کرده و سیر سرخ شده تزئین فرمائید .

یکسری نکته برای تهیه و تنظیم آش ترش :

• درصورتی که حبوبات را از گذشته پخته اید , حتما به یاد داشته باشید که آب مازاد آن را به دور بریزید .

• گهگاه برای این که طعم آش ملس شود , یه خرده شکر به لبو اضافه می نمایند و بعد از پخته شدن آب لبو هم به آش اضافه می شود .

• افزودن آب لبو به آش منجر می شود خوراک خوش مزه تر شود و رنگ زیبایی هم پیدا نماید .

• در شرایطی‌که آب آش کم بود , کمی آب جوش به آن بیشتر نمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *