لوبیا پلو با مرغ، طرز تهیه و پخت

طرز تهیه و پخت لوبیا پلو به شیوه های مختلف و برای همه سلیقه ها

لوبیا پلو از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهاست . لوبیا پلو اگه عالی طبخ شود , یکی‌از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانیست . پس با ما همراه باشید تا گونه های روش تنظیم لوبیا پلو را به شما فراگیری دهیم .

لوبیا پلو با مرغ :

مواد ضروری برای تنظیم لوبیا پلو با مرغ :

سینه مرغ 1 عدد
لوبیا سبز 200 گرم
برنج ناپخته 2 پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
زعفران آبکرده به اندازه ضروری
نمک و فلفل به میزان ضروری
زردچوبه به میزان ضروری

شیوه تهیه و تنظیم لوبیا پلو با مرغ :

اول از همه لازم است تا لوبیا سبز ها را خرد کنیم و سپس بپزیم. به همین خاطر ته و سر لوبیا سبزها را با چاقو ببریم و به اندازه دلخواه خورد کنیم.

حال لوبیاها را درون قابلمه ریخته و یه خرده آب نیز درون قابلمه می ریزیم . اندازه آب نباید مضاعف باشد زیرا ما نمی‌خواهیم پس از پختن لوبیاها آب اضافه بیاید تا ناچار بشویم آب آن را بدور بریزیم .

زمانی که لوبیا سبزها به خوبی پختند و اب انها کشیده شد، لازم است که یک قاشق از پیاز داغ و مقدار کمی نمک به مواد اضافه کنیم. سپس ان ها را با یکدیگر تفت دهیم. توجه فرمایید تا لوبیاها خیلی نرم نشوند زیرا ممکن است در مراحل دم کشیدن برنج شکلشان را از دست بدهند .

حال نوبت به پخت مرغ می‌رسد پس مرغمان را خرد می‌کنیم . در صورتیکه که مرغ هنوز مقداری منجمد باشد خیلی راحت به هر صورت و میزان ای که بخواهیم میتوانیم آن را برش بزنیم .

هم اکنون مابقی پیاز داغ , روغن , فلفل , زردچوبه و مرغ خرد شده را درون ماهیتابه ریخته و مواد را با هم تفت میدهیم تا مرغ تغییر و تحول رنگ بدهد و یک کم طعم بگیرد .

آنگاه حرارت را ملایم کرده و در ماهیتابه را می بندیم اذن میدهیم تا مرغ بپزد . چنانچه که تکه های مرغ کوچک باشد مرغ خیلی زود با آبی که خودش می اندازد پخته می شود .

حال رب را به مرغی که پخته بیشتر کرده و با هم آن را تفت میدهیم تا رب سرخ شود و از خامی دربیاید . به میزان کافی نمک نیز اضافه میکنیم .

پس از سرخ شدن رب لوبیا پخته را به مرغ اضافه می کینم .

اکنون حدود ۱/۳ الی ۱/۲ جام آب به مایه لوبیاپلو اضافه می‌کنیم صرفا برای این‌که مایه مقداری به خورد نیز برود و صورت بگیرد و راحت تر به خورد برنج برود .

هنگامی مقداری آب را با مواد ترکیب کنیم و مایه را هم بزنیم مایه خودش را می‌گیرد و مهیا است .

اکنون مایه لوبیاپلو را با برنجی که آبکش کردیم ادغام کرده و درون قابلمه ای که مقداری روغن کف آن ریختیم پخش می‌کنیم و ۱/۳ فنجان آب نیز بدور تا دور قابلمه میدهیم تا برنجمان عالی دم بکشد و آن‌گاه نیز برای بازه زمانی نیم ساعت الی سه ربع برنج را دم میگذاریم .

اکنون لوبیا پلو خوشمزه ما حاضر است و میتوانیم از خوردن آن لذت ببریم .

لوبیا پلو با گوشت :
مواد ضروری برای لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر :

برنج 3 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده 3 لیوان
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه ضروری
دارچین و زردچوبه به میزان ضروری

شیوه تنظیم لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده :

ابتدا پیاز را ریز خرد فرمایید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند . آن گاه گوشت چرخ کرده را اضافه فرمایید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر تحول نماید . بعداز این‌که رنگ گوشت تغییر و تحول کرد لوبیا سبزهای خرد شده را اضافه فرمائید .

آنگاه رب گوجه فرنگی را بیشتر فرمایید و نمک و زردچوبه و فلفل و دارچین را اضافه نمایید و آن‌ها‌را مقداری تفت بدهید و در حالتی که لوبیا سبزها ناپخته بودند آب بیشتری درون آن بریزید تا کلیه مواد عالی پخته شوند و لوبیاسبزها بپزند . در صورتیکه پیش از این پخته بودند آب پاره ای بریزید و اذن بدهید همگی ی مواد به خرد نیز بروند و رب گوجه پخته شود .

در این هنگام لازم است که داخل قابلمه اب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. پس از جوش امدن اب برنج را داخل قابلمه بریزید و به میزان لازم نمک اضافه کنید. بگذارید برنج بجوشد برای لوبیا پلو برنج را یه خرده زنده تر بردارید و درون آبکش بریزید .

آن گاه یه خرده روغت کف قابلمه تان بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را قرار بدهید . آنگاه یک لایه برنج و یک لایه از مواد گوشتی روی آن بریزید تا حدی که برنج و موادتان به اتمام برسد . در‌حالتی که مایه تان خیلی محکم بود کمی آب جوش روی برنج بدهید و یک‌سری شکاف روی آن تولید نمایید و آن گاه آن را دم بگذارید . و با سالاد شیرازی یا این که ترشی گوارای وجود فرمایید .

* لوبیا پلو با گوشت ریز خرد شده را میتوانید به همین روش تنظیم نمائید .

 

لوبیا پلو با گوشت، شیوه پخت غذای خوشمزه ایرانی

 

لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی :
مواد ضروری برای لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی : برای 3 نفر

مرغ 3 تکه
برنج 2 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
شوید 3 قاشق غذاخوری
زعفران 2 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان ضروری

دستور پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی :

اولین قدم برای پختن لوبیا پلو با مرغ این است که لوبیا چشم بلبلی ها را با اب بپزید. بعد از آن درون یک قابلمه پیاز نگینی خردشده را تفت بدهید . چاشنی جات را بزنید . لازم است تا پیازها را با مرغ تفت بدهید تا به خوبی طلایی رنگ شوند. نمک و زعفران دم کرده بزنید . بعد از آن 2 لیوان آب بریزید و اذن بدهید با هم بپزند .

قابلمه ای را آب کنید هنگامی که جوشید آب برنج را خالی کرده و آن را داخل آب بریزید و پس از این که مقداری جوشید به آن نمک و آنگاه لوبیاها را اضافه نمایید 5 دقیقه انتها جوشیدن گردید را درون آن بریزید .

وقتی که برنج فراهم شد آن را آبکش فرمایید و درون قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را قرار بدهید و در انتها برنج را درون قابلمه بریزید یه خرده از آب مرغ را با یه خرده زعفران آبکرده ترکیب فرمائید و روی برنج بریزید و یکسری سوراخ روی برنج بزنید و آن را دم نمائید .

زیر آن را زیاد نمایید هنگامی که داخل آن بخار افتاد پایین آن را کم نمائید و اذن بدهید به آرامی دم بکشد . این روش را می‌توانید با باقالی بپزید . و در انتها مرغ را در کنار برنج بکشید و گوارا ی وجود فرمائید .

نکته برای طرزتهیه لوبیاپلو :

برای پخت لوبیا پلو میتوانید برنج را به صورت دمپختی تهیه و تنظیم فرمایید . که در‌این‌صورت‌ میتوانید درون آب مرغ دم بگذارید .

برای درست کردن لوبیا پلو می‌توانید مرغ را به صورت تکه ای یا این که ریش ریش لابه لای برنج قرار بدهید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *