شامی پوک خوشمزه

شیوه تنظیم و پخت شامی پوک خوشمزه + شامی پوک بوقلمون

شامی پوک یکی خوشمزه ترین اشکال شامی میباشد که با گوشت های مختلفی طبخ داده می شود . مواد دارای اهمیت این شامی مشتمل بر گوشت , لپه , تخم مرغ و چاشنی ها میباشد .

شامی پوک بوقلمون

مواد ضروری برای شامی پوک بوقلمون :

گوشت بوقلمون پخته 500 گرم
لپه 300 گرم
پنیر پارمزان رنده شده 150 گرم
تخم مرغ 4 عدد
جعفری و گشنیز 100 گرم
سیر 4 حبه
نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه دلخواه

روش تهیه و تنظیم شامی پوک بوقلمون :

برای پخت شامی پوک با بوقلمون ابتدا لپه را بپزید تا آب آن به طور کامل به پایان برسد . بعد سبزی را ریز خرد نمائید . گوشت پخته شده ( با یکی پیاز و فلفل و پیاز و فلفل دلمه ای ) و لپه را چرخ فرمائید ( یا این که بکوبید ) .

به ترکیب گوشت و لپه , پنیر پارمزان , سبزی خرد شده , سیر له شده , تخم مرغ ها , نمک , فلفل و زردچوبه اضافه نمایید و به طور کامل با هم ترکیب نمائید .

یک تابه را روی حرارت قرار دهید , به آن روغن اضافه نمائید و اذن دهید داغ شود .

از مواد به میزان یک نارنگی کوچک بردارید و در دست گلوله فرمائید . بعد از آن پهن فرمائید و به ضخامت نیم سانت در بیاورید . اواسط آن را سوراخی ایجاد نمایید ( تا شامی ها خمیر نشود ) و در روغن سرخ فرمایید .

نکات اساسی

در حالتی‌که گوشت بوقلمون پخته شده دردست ندارید , در یک قابلمه یک لیتر آب بریزید هنگامی بجوش آمد گوشت را به آن اضافه نمائید بعداز 5 دقیقه جوشیدن برای این که کف و بوی زهم بوقلمون پاره ای گرفته شود آب را بیرون نمائید و مجدد آب جوشیده اضافه فرمایید و به آن یکی پیاز پوست گرفته و چوب دارچین اضافه فرمایید و اذن دهید تا گوشت بپزد و آب آن به طور کامل بخار و جذب گوشت شود .

در‌صورتی‌که لپه های شما دیرپز است , گذشته از پختن , آنان‌را یک ساعت در آب سرد بخیسانید .

زیرا مواد پخته است زمان متعددی برای سرخ کردن نیاز نیست و روغن خیلی کمی مصرف می شود .

 

شامی پوک خوشمزه با روش های مختلف

 

 

شیوه تهیه و تنظیم شامی پوک با گوشت مرغ :

مواد ضروری برای تهیه شامی پوک با گوشت مرغ :

سینه و ران مرغ 400 گرم
لپه 2 پیمانه
سیب زمینی درشت 2 عدد
زعفران غلیظ و دم کرده 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 یا این که 3 عدد
پیاز ناپخته رنده شده متوسط 1 عدد
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان ضروری
پودر گشنیز و زیره ی سبز در صورت دلخواه 1 قاشق چایخوری
پودر کاری 1 قاشق چایخوری
آب مرغ حدود 1/2 فنجان
آرد نخود 2 قاشق غذاخوری

روش تنظیم شامی پوک با گوشت مرغ :

برای تنظیم شامی پوک با گوشت مرغ , ابتدا لپه ها را دو ساعت قبل با آب و یک قاشق مرباخوری نمک خیس نمائید .

آب لپه را بدور بریزید مجدد آب اضافه فرمائید و روی حرارت بگذارید تا لپه بپزد . آنگاه در صافی بریزید و بگذارید سرد شود . مرغ را بشویید و خرد نمائید . پیاز را همراه مرغ و زردچوبه و فلفل تماما تفت دهید .
آب اضافه فرمایید و اذن بدهید تا بپزند . سیب زمینی را بشویید و بپزید . مرغ , لپه , سیب زمینی خنک شده را با چرخ گوشت چرخ نمایید .

پیاز رنده شده و چاشنی و آب مرغ و آرد نخود و پودر کاری و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده مالش دهید .

دوتا تخم مرغ را با مواد ترکیب فرمائید و به بازه یک ساعت در یخچال قرار دهید . پس از گذشت 1 ساعت آن را از یخچال بیرون نمایید و ورز بدهید و در صورتی‌که مواد سفت بود یک تخم مرغ دیگر به آن بیشتر نمائید .

از مواد به مقدار یک تخم مرغ بردارید و در دست گرد و مسطح نمایید . اواسط آن را یک شکاف ایجاد فرمائید و در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ فرمایید .

شامی های فراهم را در دیس چیده و به دلخواه تزئین نمایید .

طریق پخت شامی توخالی :

مواد حتمی برای تنظیم شامی پوچ :

پیاز 1 عدد
گوشت گوسفند سوای رگ و ریشه و چربی 400 گرم
زردچوبه , فلفل قرمز رنگ , فلفل سیاه به میزان ضروری
لپه خیس شده 1 جام
سیب زمینی 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
زعفران دم کشیده 1 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز در صورت تصمیم به اندازه ضروری

روش تهیه و تنظیم شامی پوک :

برای تنظیم ی شامی پوک , یک پیاز بزرگ را نگینی خرد نمایید درون قابلمه روغن بریزید و آن را سرخ نمائید . آنگاه حدود 400 گرم گوشت را نیز اضافه فرمائید و تفت بدهید .

زردچوبه , فلفل قرمز‌رنگ و فلفل سیاه را نیز اضافه نمایید یه خرده تفت بدهید .

آب در حدودی که یک بند انگشت فراتر از گوشت قرار بگیرد اضافه نمایید و اذن بدهید گوشت بپزد و آب آن کم آب شود .

لپه را یک ساعت خیس نمایید و بگذارید بپزد و تقریباً حدود دو قاشق آب آن بماند . یعنی لپه ها خیلی خشک نشوند . سیب زمینی را بپزید و رنده فرمایید .

وقتی که گوشت و لپه خنک شد , درون غذاساز بریزید و یا این که آنها‌را چرخ فرمایید .

تخم مرغ و زعفران و سیب زمینی ها را اضافه نمائید ورز بدهید . حتماً حدود یک ساعت درون یخچال مواد را استراحت بدهید .

آن گاه یه خرده از مواد شامی پوک را بردارید گرد فرمائید و فشرده فرمایید تا صاف شود و اواسط آن یک سوراخ نمائید و درون روغن داغ سرخ نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *