مربای گیلاس خوش رنگ و خوشمزه

طرز تهیه و پخت مربای گیلاس خوش رنگ و خوشمزه

روش تنظیم مربای گیلاس قرمز‌رنگ و زردرنگ

تابستان  زمان درست کردن مرباهای خوشمزه ی رنگارنگ فرا رسیده است . یکی مرباهای خوشمزه و دوست داشتنی , مربای گیلاس است. مربا گیلاس را می توان  در صبحانه از آن به کار گرفت و هم به در تهیه و تنظیم دسر و شیرینی .

مربا گیلاس :

احتمال دارد برای خیلی از شما این سوال اتفاق افتاده باشد که مربای گیلاس چه‌گونه درست میشود؟ به دنبال به شما آموزش می‌دهیم . برای تهیه و تنظیم ی مربا گیلاس خوب تر است از میوه گیلاس , جدید و تندرست به کارگیری فرمائید .

مواد ضروری برای مربای گیلاس :
گیلاس زردرنگ هسته گرفته 1250 گرم
شکر 1 کیلوگرم

شیوه تنظیم مربای گیلاس زردرنگ :
برای تهیه و تنظیم مربا گیلاس سپید نخست گیلاس ها را بشویید و دم و هسته ی آن‌ها‌را بگیرید . صرفا مراقب باشید گیلاس ها له نشوند . چون مربای شما بدشکل می شود .

شکر و گیلاس ها را به حالت لایه ای درون قابلمه لعابی بریزید و در آن را بگذارید و به بازه زمانی 7 – 8 ساعت در یخچال قرار بدهید . پس از گذشت این دوران روی شعله ی گاز قرار بدهید و اذن بدهید بجوشد در صورتی احیانا آب ننداخت نصف لیوان آب به آن اضافه نمایید در صورتیکه آب انداخت ضروری به افزودن آب نیست . و کف آن را جدا فرمائید تا مربای شما روشن و خوش رنگ شود .

اذن بدهید حرارت ملایم رو به بالا باشد تاهنگامیکه غلیظ شد پاره ای از شربت آن بردارید و اذن بدهید خنک شود در شرایطی‌که غلیظ شد شعله را خاموش نمایید . شربت مربا بعداز سرد شدن غلیظ خیس می شود .

پس از سرد شدن مربا گیلاس را درون پیاله یا این که شیشه ای تمیز و خشک بریزید و در آن را سفت ببندید و درون فریزر محافظت فرمائید .

 

مربای گیلاس

 

مربای گیلاس قرمز رنگ :

مواد ضروری برای مربای گیلاس :
گیلاس قرمز رنگ یا این که سیاه 1 کیلو
شکر 750 گرم
وانیل نصف قاشق مرباخوری
آب لیموی تازه یا این که جوهر لیمو 1 قاشق

روش تهیه و تنظیم مربا گیلاس قرمز‌رنگ یا این که سیاه :
برای تنظیم ی مربا گیلاس ابتدا دم گیلاس ها را جدا نمایید و آنان‌را تمیز بشویید . هسته های گیلاس را نظیر آلبالو جدا فرمایید ولی در شرایطی که دوست داشتید و گیلاس هایتان درشت بود میتوانید گیلاس ها را نصف نمایید و هسته های آن را جدا نمایید . آن گاه درون قابلمه ای ترجیحا لعابی گیلاس ها و شکرها را به حالت لایه ای بریزید . بعد از آن در قابلمه را بگذارید و به بازه زمانی 12 تا 24 ساعت در یخچال قرار بدهید تا آب بیاندازد .

پس از گذشت این مقطع قابلمه را روی حرارت قرار بدهید تا جوش بیاید پس از این‌که جوش آمد شعله را کم فرمایید تا به حالت ملایم مربای شما مهیا شود . درین حین کف مربا را بگیرید تا مربای گیلاس شما خوش رنگ شود .

پس از این که غلیظ شد زیر گاز را خاموش فرمایید. وانیل و جوهر لیمو یا این که آب لیمو را بریزید تا از شکرک زدن مربای شما پرهیز نماید . اذن بدهید مربای شما بدون در درون قابلمه خنک شود در‌حالتی که در قابلمه را بگذارید عرق می نماید و سبب ساز کپک زدن مربا می شود .

بعداز خنک شدن درون پیاله های شیشه ای پاک و خشک بریزید و در آنها‌را سفت ببندید و درون یخچال حفظ نمائید .

نکاتی برای طرزتهیه مربای گیلاس :
• پخت مربا گیلاس و مربا آلبالو تماما مشابه هم است صرفا مقدار شکر در آنان گوناگون است . چون گیلاس شیرین است و نیاز به شکر کمتری دارااست .
• مراقب باشید مربای شما بیش تر از حد نجوشد چون رنگ آن بد می شود .

• در شرایطی‌که شکر شما کم باشد و یا این که مربا قوام نیامده باشد و یا این که تماما پخته نشده باشد مربا کپک خواهد زد .

• در شرایطی که هم شیره مربا بیشتراز حد بجوشد و یا این که شیرینی اش کم باشد مربا شکرک خواهد زد و برای رفع این ایراد می بایست درون مربا یه خرده آب جوش و یه خرده آبلیمو بریزید و بگذارید تا جوش بزند .

• برای اطمینان از مقدار قوام مربا بایستی کمی از شربت را در قاشقی بریزید. اگر شیره بعد از خنک شدن سرعت بالا از قاشق به پایین نریخت یعنی شربت قوام کافی را بدست آورده است .

• برای تنظیم مربای گیلاس از گیلاس های رنگ زرد نیز میتوانید به کارگیری فرمائید در‌این‌صورت رنگ مربای شما دیگر قرمز رنگ نیست .

• هر چقدر اندازه گیلاس ها قرمزتر باشد مربای شما قرمزتر و تیره تر می شود .

• مربا گیلاس نیز بسیار خوش رنگ و هم خوشمزه است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *