نان شیرمال خوشمزه ترین عصرانه

طرز تهیه و پخت نان شیرمال به دو شیوه مختلف | عصرانه ای خوشمزه!

نان شیرمال یکی‌از نان های خوشمزه ی سنتی جمهوری اسلامی ایران است که به روش ها و شکل های مختلفی پخته می شود . در ادامه 2 مدل از آن را آموزش میدهیم .

نان شیرمال چه می باشد ؟

نان شیرمال یکی‌از اشکال نان سنتی اهل ایران است که شباهت متعددی به فطیر دارااست . تفاوت نان شیرمال با فطیر این است که برای تنظیم خمیر فطیر از آب استفاده می شود البته برای نان شیرمال از شیر به کار گیری می شود . ولی این دو مدل نان تفاوت های ظاهری نیز با هم دارا‌هستند . جالب است بدانید نان شیرمال یکی مهم‌ترین سوغاتی های شهر سمنان است .

روش تهیه نان شیرمال با خمیر مایه :

مواد ضروری برای نان شیرمال :

آرد 300 گرم 2/5 تا 3 پیمانه
نمک 1/5 گرم یا یک دوم قاشق چایخوری سر خالی
شکر 60 گرم
تخم مرغ 1 عدد کوچک
کره 15 گرم یا هم اندازه 1/5 قاشق غذاخوری
شیر 150 میلی لیتر ( یک پیمانه هم اندازه 240 میلی لیتر )
وانیل نوک قاشق چایخوری
هل به دلخواه نوک قاشق چایخوری
مخمر خشک 7 گرم هم اندازه 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ و کره به دماى محیط رسیده باشد .

مواد رومال :

تخم مرغ کامل 1 عدد
خامه 1 قاشق چایخوری
زعفران به میزان کم
وانیل یا این که هل به میزان کم

نان شیرمال خوشمزه ترین شیرینی

شیوه تهیه نان شیرمال با خمیر مایه :

اول تخم مرغ و کمى شیر و وانیل و شکر و هل را ادغام کنید و بعد از آن آرد ( الک شده ) و نمک و مخمر فعال شده را با هم اضافه کنید و ادغام کنید و بقیه ى شیر را اضافه کنید ( ولى نه یک جا کمى از شیر را نگهدارید ) و سه تا پنج دقیقه ى انتها کره را اضافه کنید و حدود 10 تا 15 دقیقه ورز بدهید یا 100 مرتبه روى میز کار بکوبید , در حالتی که خمیر کمى چسبندگى داشت اشکال ندارد .

بعد از آن خمیر را درون ظرفی قرار بدهید و دستمال تمیزی روی آن بکشید که خمیر خیلی گرم نشود .

بعداز مقداری استراحت با خمیر چانه هایی بگیرید . روی آنها کیسه ی پلاستیکی چرب شده قرار بدهید و حدود 10 تا 15 دقیقه به آن‌ها استراحت بدهید .

آن گاه خمیر را شکل بدهید به هر صورتی که دوست داشتید آن‌گاه سینی فر را چرب نمائید و آرد پاشی نمائید یا این که میتوانید از ورقه روغنی استفاده نمائید خمیرهای شکل داده شده را درون سینی فر قرار بدهید . و روی آن‌ها پلاستیک چرب شده قرار بدهید و در جای گرم و مرطوب بگذارید تا استراحت نماید تاهنگامیکه خمیر حجم بگیرد و ور بیاید حدودا 1 ساعت طول میکشد .

کیسه ی پلاستیکی را به آهستگی از روی خمیر بردارید. سپس اذن بدهید روی خمیر مقداری هوا بخورد. زمانیکه رومال روی نان شیرمال باقی بماند آن گاه رومال بزنید و روی آنان را کنجد یا بادام بپاشید .

و بگذارید درون فر 180 درجه به بازه 20 تا 25 دقیقه و یا تا زمانى که روى نانتان کاملا رنگ بگیرد , زمان بستگى به دمای فرتان دارااست .

نکته: مخمر خشک را با نصف پیمانه شیر رسپی و نوک قاشق چایخوری از شکر به  8 تا 10 دقیقه فعالش کنید و بعد از آن به آرد اضافه کنید .

روش تهیه و تنظیم نان شیرمال با ماست و بکینگ پودر :

مواد ضروری برای نان شیرمال با بکینگ پودر :

آرد سپید 2 و نیم لیوان
شکر 5 قاشق غذاخوری
روغن مایع نصف لیوان
ماست شیرین نصف لیوان
بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد

مواد ضروری برای رومال :

زرده تخم مرغ 1 عدد
پودر قند یا این که عسل 1 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده به میزان ضروری

طریق تنظیم نان شیرمال با ماست :

در ابتدا پدر پکینگ را به ماست اضافه کنید تا به خوبی پف کند. به طور کلی برای انجام این کار دو الی سه دقیقه زمان کافی می باشد.

اکنون در یک پیاله مطلوب روغن مایع و تخم مرغ و کره آب شده و شکر و وانیل را عالی ترکیب نمایید تا یک دست شود .

ماست و بکینگ پودر را که حسابی کف کرده به مواد اضافه نمایید عالی هم بزنید و آن گاه آرد را که 2 بار الک کردید را به تدریج به موادتان اضافه فرمایید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید .

از نکات اساسی که قبل از پختن نان شیرمال باید در نظر بگیرید: به هیچ عنوان آرد زیاد نریزید. آرد زیاد باعث می شود خمیز نان شیرمال سنگین شود و در نتیجه باعث پایین آمدن کیفیت نان می شود. در صورتی دیدید با این میزان آرد مواد هنوز چسبنده بود یه خرده دستتان را چرب فرمایید و با احتیاط آرد اضافه فرمائید چون حتما ( می بایست خمیر لطیف و نرم باشد . خمیر را حدودا 15 دقیقه درون کاسه با در بسته استراحت بدهید .

اکنون فر را روشن فرمایید تا حدود 15 دقیقه گرم شود بعداز 15 دقیقه از خمیر به میزان ی یک نارنگی بردارید و گرد نمائید و با فاصله در سینی یا این که قالب بچینید چون نان ها پف می نماید چنانچه فاصله ندهید بهم می چسبند .

می‌توانید نان های شیرمال را به هر شکل و طرحی که مد نظرتان است در بیاورید.

برای رومال از هر مغزی که دوست دارید میتوانید روی نان ها بپاشید زرده تخم مرغ + پودر قند یا این که عسل + زعفران دم کرده را عالی ادغام نمائید روی خمیرها با فرچه رومال فرمایید حرارت فر را روی 170 درجه قرار بدهید و به بازه زمانی 30 دقیقه نان را باطن فر بگذارید تا عالی پخته شود آن‌گاه برای برشته شدن روی نان شیرمال در‌صورتی‌که دوست داشتید چندین دقیقه گریل بالا را روشن فرمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *