طرز تهیه و پخت خاگینه ساده در منزل

طرز تهیه خاگینه ساده خانگی | پخت خاگینه به شیوه های مختلف

خاگینه یک کدام از غذاهای سبک و خوشمزه ی اهل ایران است که به سبک های کاملا متعدد پخته می شود در برخی بخش ها آن را شیرین و در بعضا بخش ها آن را با صیفی جات طبخ می دهند . روش های تهیه و تنظیم خانگینه به دو صورت ساده و شکل دار است می توان آن را هم در فر و هم درون روغن سرخ نمائید . درپی با 2 روش شیرین آن آشنا گردید .

طرز تهیه خاگینه ساده

خاگینه معمولی یکی غذاهای ساده برای شام است . برای شام و یا این که عصرانه میتوانید آن را تهیه و تنظیم و میل نمائید .

مواد ضروری برای تهیه و تنظیم خاگینه ساده :

تخم مرغ 5 عدد
آرد 6 قاشق غذاخوری
ماست 5 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری

مواد ضروری برای تنظیم شربت خاگینه :

شکر 2 لیوان
آب 2 لیوان
زعفران آب کرده به میزان ضروری

امر تهیه و تنظیم خاگینه ساده :

برای تصحیح کردن یک خاگینه ساده یک پیاله مناسب را گزینش فرمایید . آنگاه تخم مرغ ها را در آن بشکنید و ماست را به آن اضافه نمایید و عالی هم بزنید تا مواد کاملاً یک دست شود . آنگاه بکینگ پودر را به همراه آرد به تخم مرغ ها اضافه فرمایید و مجدداً محتویات پیاله را به خیر و خوبی هم بزنید .

یک ماهیتابه مناسب را گزینش نمایید و یه خرده روغن در آن بریزید و بر روی اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود . خوبتر است از شعله پخش کن به کارگیری نمائید . پس از داغ شدن روغن حرارت را دوچندان کم فرمائید و محتویات پیاله را درون ماهیتابه بریزید . آن‌گاه در قابلمه را بگذارید و 20 دقیقه به خاگینه مجال دهید تا یک طرف آن تماما سرخ شود , آنگاه آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود .

برای تهیه و تنظیم شربت خاگینه یک قابلمه را تعیین فرمائید و شکر را درون آن بریزید آنگاه آب به آن اضافه نمائید و زعفران آب کرده را درون آن بریزید . سپس قابلمه را بر روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا شکر به صورت بی نقص در آب حل شود و کمی غلیظ شود .

پس از این که دو طرف خاگینه سرخ شد , آن را از تابه بیرون فرمائید و به طریق دلخواه آن را برش بزنید و بعد از خنک شدن شربت خاگینه , آن را بر روی خاگینه بریزید و میل نمایید .

تهیه خاگینه ساده

طریق تهیه خاگینه گل یا این که خاگینه گیسو :
مواد ضروری برای خاگینه گل :

تخم مرغ 2 عدد
آرد 2 لیوان
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
ماست 2 سوم لیوان
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری

مواد ضروری برای شربت خاگینه :
شکر 2 لیوان سرخالی
آب 2 سوم پیمانه
گلاب 1 سوم پیمانه
زعفران به میزان ضروری

شیوه تنظیم خاگینه گل :

برای تهیه و تنظیم این دسته خاگینه ابتدا تخم مرغ را بشکنید و آن را با همزن دستی عالی بزنید , وقتی که تخم مرغ یک دست شد ماست را به آن اضافه نمائید و عالی هم بزنید اکنون روغن مایع را اضافه نمائید و هم بزنید بعد به آرد و وانیل و بکینگ پودر را اضافه نمایید آنگاه با هم روی تخم مرغ ها الک فرمایید .

اکنون همگی ی مواد را با دست ورز بدهید یه خرده آرد کنار دستتان قرار بدهید و به‌تدریج به آن آرد اضافه فرمائید تا حدی که خمیر نرم و لطیفی که به دست نچسبد بدست بیاورید .

میزان افزودن آرد بستگی به آرد و خمیرتان دارااست هیچ وقت به یکباره آرد اضافه نکنید و به میزان به تدریج اضافه فرمائید که خمیرتان محکم نشود .

پس از این که خمیرتان فراهم شد روی آن را بپوشانید و به آن 1 ساعت استراحت بدهید .
در همین حین به سراغ شربت تان بروید درون قابلمه ای کوچک شکر را بریزید و آن‌گاه آب و گلاب را اضافه نمائید و نیز بزنید زعفران را نیز اضافه نمائید و زیر شعله را روشن نمایید آن را هم بزنید که هنگامی که شکر تماما حل شد و مایع شفافی بدست آمد اذن بدهید مقداری بجوشد و سپس زیر شعله را خاموش فرمائید و آن را کنار بگذارید . تا خنک شود .

پس از گذشت 1 ساعت استراحت روی سطحی صاف را یه خرده آرد بپاشید و پاره ای از خمیر بردارید و با وردنه روی مرحله پهن فرمائید به صورتی که ضخامت خمیر 3 تا 4 میلیمتر شود .

بعد از آن برای گل رز از قالب های گرد به کار گیری فرمایید برای این‌که خمیر به قالب نچسبد قالب را مقداری آرد پاشی نمایید و آنگاه قالب بزنید .

آنگاه گلبرگ های گل رز را با یه خرده آب بهم بچسبانید و با دست آن‌ها را وضعیت بدهید . می‌توانید از دسته های متفاوت نیز به کار گیری فرمائید مثل بافت گیسویی , یا این که گل های مختلف با قالب های مختلف .

بعداز این‌که گل ها را مهیا کردید آنان را به صورت وارونه درون روغن زیاد سرخ نمایید . و آن گاه آن را برگردانید و پایین آن را سرخ فرمائید بعداز این‌که سرخ کردید از روغن بیرون بیاورید و درون شربت خنک قرار بدهید .

و آن گاه آنان‌را از شربت خارج بیاورید و با پودر پسته و پودر گردو تزیین نمایید .
برای تهیه و تنظیم ی خاگینه به صورت گیسو از خمیر کمی را به صورت نواری نازک شکل بدهید و آن را به سه نوار یک مقدار برش بدهید و سپس اولِ آن را به هم بچسبانید و نظیر موی آن را ببافید و آن گاه انتهای آن را باز به هم بچسبانید و مثل روش گل درون روغن زیاد سرخ فرمائید و آنگاه درون شربت قرار بدهید .

نکته برای تهیه و تنظیم ی خاگینه :

• در‌حالتی که خاگینه با شربت دوچندان دوست دارید آن را به صورت داغ درون شربت سرد قرار بدهید تا شربت زیادی به خودش جذب نماید ولی درصورتی که دوست ندارید شربت زیادی داشته باشد اذن بدهید خاگینه ها سرد شود و بعد از آن درون شربت قرار بدهید .

• برخی اشخاص خاگینه را با شیره میل می نمایند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *