ماست و دوغ کفیر خانگی

ماست و دوغ کفیر خانگی درست کنید! آموزش مرحله به مرحله

طرز تنظیم دوغ کفیر و ماست کفیر در خانه
کفیر یک ابر آب میوه طبیعی است که مصرف مداوم آن منجر تن درستی بیشتر و افزایش طول عمر می شود . کفیر پرکالری و بی نیاز از باکتری های پروبیوتیک , کلسیم , پروتئین و ویتامین هاست . کفیر یک ماده طبیعی مناسب برای درست کردن انواع لبنیات است.

دوغ کفیر و ماست کفیر :
مواد ضروری برای تنظیم ماست کفیر :
قارچ کفیر 20 – 30 گرم
شیر 1 لیتر

شیوه تنظیم ماست کفیر و دوغ کفیر :
برای تهیه و تنظیم ی دوغ کفیر در آغاز می بایست ماست کفیر تهیه فرمائید . به‌این شکل که در آغاز قارچ کفیر را درون پیاله پلاستیکی یا این که شیشه ای بریزید و بعد از آن شیر به دمای محیط رسیده را به آن اضافه نمائید ( میتوانید شیر را بجوشانید و اذن بدهید به دمای محیط رسد البته چنانچه از شیر پاستوریزه به کارگیری کردید نیازی به جوشاندن ندارد البته می بایست به طبع دمای آن با محیط یکی باشد ) و آن گاه در کاسه را ببندید بعد از آن به بازه زمانی 24 ساعت در جایی بدون نور در دمای محیط ( نظیر درون کابینت ) قرار بدهید تا ماست شما سفت شود .

 

در‌صورتی‌که از قارچ بیشتری و دمای گرمتر نظیر 30 درجه قرار بدهید زودتر ماست شما تهیه و تنظیم می شود البته درصورتی که اندازه قارچ کمتر و دمای محیط شما خنک تر باشد ماست کفیر شما دیرتر تنظیم می شود .

 

پس از مهیا شدن ماست را از صافی پلاستیکی با یاری قاشق چوبی یا این که پلاستیک عبور بدهید . چنانچه می‌خواهید دوغ کفیر درست فرمائید درون صافی روی کفیرها آب بریزید و درون ظرتان یه خرده نمک بریزید و هم بزنید و کمی سبزی خشکه مد نظر و گل محمدی خشک بریزید تا دوغ شما فراهم شود .

 

در صورتی میخواهید ماست کفیر تهیه و تنظیم کرده باشید بعداز صاف کردن آب روی آن نریزید و کفیرهای مانده درون صافی را در کاسه شیشه ای بریزید و پاره ای آب روی آن بریزید و تکان بدهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود . و سپس درون شیشه ای منزه ریخته و روی آن شیر بریزید و درون یخچال قرار بدهید .

 

برای بار نخستین می بایست قارچ کفیر را بخرید و آن‌گاه می‌توانید از آن قارچ کفیر اندازه متعددی قارچ کفیر تنظیم نمایید و در یخچال محافظت فرمایید .

 

در شرایطی‌که برای اولین دفعه است که از قارچ ها به کارگیری می نمایید , در آغاز 30 گرم قارچ کفیر را در سبد پلاستیکی ریخته و با یک استکان آب معدنی شستشو دهید , دقت کنید که مطلقا از آبی به کارگیری فرمائید که کلر نداشته باشد , زیرا کلر و کلا مواد شیمیائی بر کیفیت و روند ساخت کفیر اثر منفی دارا‌هستند پس برای شستن قارچ کفیر به هیچ وجه از آب لوله کشی استفاده ننمائید . کفیر های شسته شده را در درون پیاله شیشه ای قرار دهید . به هیچ وجه از ظروف فلزی برای تنظیم کفیر به کارگیری ننمائید . اعتنا فرمائید , برای هر بار به کارگیری از دانه های کفیر , نیازی به شستن آنان نمیباشد .

 

روش محافظت دانه های کفیر :
• پس از تهیه و تنظیم شیر کفیر و صاف کردن آن دانه های کفیر را درون شیشه بریزید روی آن‌ها را با شیر بپوشایند و فارغ از این‌که در شیشه را محکم فرمایید درون یخچال بگذارید . با این راه می‌توانید دانه های کفیر را تا دو هفته محافظت نمایید .

 

• در شرایطی‌که دانه های کفیر را بیش تر از چندین روز سوای استفاده محافظت نمائید اطرافشان را موکوس پوشانده و شیر غلیظی را به‌وجود میاورند که به طور کامل طبیعی است . شما دانه ها را بشویید و آبکشی فرمایید .

 

• در صورتی‌که دانه های کفیر برای بازه طولانی فارغ از استفاده در سردخانه بمانند مراحل ایجاد کفیر در به دور بعدی برایتان اضافه خواهد شد و اثر آنها کمتر می شود .

 

• در حالتی‌که به عبارتی لحظه شیر در دسترستان کمبود می‌توانید آن را با کمی آب معدنی درون کاسه شیشه ای به بازه زمانی 1 هفته درون فریزر محافظت فرمایید .

 

• در‌صورتی‌که کفیرتان از هم جدا شد , نگران نباشید , مشکلی نیست میتوانید کفیر را هم بزنید تا مجدد نظیر اولیه آن شود البته در حالتی‌که ترشی آن را دوست ندارید می‌توانید آن را در پیاله بیندازید تا آبش جدا شود و لبنه کفیر درست نمایید یا این که از آن برای پخت نان خانگی به کارگیری کنید .

نکاتی برای تهیه و تنظیم ماست و دوغ کفیر :

• هیچ فلزی نباید با قارچ کفیر تماس داشته باشد , به همین بهانه از قاشق چوبی یا این که پلاستیکی , صافی پلاستیکی و پیاله شیشه ای با درب فلزی , به کار گیری فرمائید . در صورتی‌که قاشق چوبی یا این که پلاستیکی دراختیار ندارید , از قاشق یکبار مصرف به کار گیری نمائید .

 

• صرفا او‌لین مرتبه ای که از قارچ به کارگیری می‌کنید , می بایست آن را بشویید و در دفعه های بعد از آن نیازی به شستن آن نمیباشد . اما هر سه سکو ای که از کفیر به کار گیری کردید , خوبتر است آن را بشویید .

 

• هر رتبه که شما آبمیوه کفیر درست میکنید , میزان قارچ بیشتر می شود . قارچ کفیر رشد می نماید و بعداز یک سری هفته می‌توانید بیش تر آن را به سایرافراد بدهید .

• شیر بی تردید می بایست به دمای محیط رسیده باشد , از شیر گرم یا این که سرد به کار گیری نکنید .

 

• برای تنظیم ی ماست و دوغ کفیر میتوانید از شیر گاو , گوسفند و بز نیز به کارگیری فرمائید .

• دمای کفیر نباید از 30 درجه بیشتر شود .

 

• میتوانید اندازه کفیر مصرف شده در شیر برای تهیه و تنظیم ی ماست 5 – 10 درصد مقدار شیر است .

 

• در حالتی که می‌خواهید ماست شما غلیظ تر شود به بازه زمانی 36 ساعت آن را در محیط بدون نور قرار بدهید این کار علاوه بر غلیظ شدن ماست شما سبب ساز ترش شدن آن هم می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *